Eleget iszol? Így turbózd fel a folyadékfogyasztásod!

Hirdetés

Eleget iszol? Így turbózd fel a folyadékfogyasztásod!

Hirdetés
Nyáron általában jobban is kívánjuk a folyadékot, de valójában az már késő, ha akkor iszunk, amikor szomjasak vagyunk.
Hirdetés

A folyamatos hidratálás a nagy melegben minden túlzás nélkül létszükséglet, ugyanis többet izzadunk, több folyadékot vesztünk, a dehidratált állapotot pedig az egész szervezetünk megsínyli. Fáradékonyabbak és ingerlékenyebbek is lehetünk, akárcsak éhség esetén. 

De mi van akkor, ha egyszerűen csak elfelejtünk inni?

Ivós appok

Mindenkinek legalább 5 alkalmazás csücsül a telefonján, amiből 3-at biztosan nem használ. Ha nincs elég tárhelyünk, ebből a háromból áldozzunk fel egyet, és töltsünk le helyette valami hasznosat! Például egy olyat, ami folyamatosan felhívja a figyelmünket, hogy igyunk rendszeresen. 

Megjelölt flakon

Akár otthon, akár irodában, akár “terepen” dolgozunk, egy flakonnak kötelező kartávolságban lennie. A legjobb, ha egy alkoholos filccel bejelöljük rajta, hogy idősávonként mennyit kéne meginni belőle, így biztosan nem marad el egy deci se. 

Folyadékpótlás
Nyugodtan készítsetek DIY kulacsot! (Fotó: Pinterest)

Folyadékfogyasztás ébresztőre

Ha applikációra nincs kapacitásunk, egy ébresztőt csak tudunk állítani! Szundit nyomkodni nem ér, igyatok, ha csörög az óra! 

Plakátoljátok ki a lakást!

Kampányoljatok magatoknak a folyadékfogyasztás és a vízivás mellett! Tegyetek ki a falra képeket, akár konkrét felszólítással, akár csak idilli vízpartokról, hogy emlékeztessenek: inni, inni, inni! 

Folyadékfogyasztás
A száraz homokról tuti, hogy eszünkbe jut inni egy nagy pohárral! (Fotó: Freepik)

Közös ügy

Beszéljetek össze egy kollégával vagy baráttal, és emlékeztessétek egymást folyamatosan, akár egy vicces giffel vagy egy emojival, hogy egyikőtök se száradjon ki!

Nem mindegy, mit iszunk

Bár az ízesített italok általában jobban csúsznak, az igazán nagy melegben csak a hideg víz segít a hidratálásban. Pár csepp citromlével még frissítőbbé tudjátok tenni, ami ráadásul az anyagcserét is pörgeti, szóval segít a fogyásban. Biztos megvan az érzés, amikor egy pohár üdítőtől csak szomjasabbak lesztek… Kerüljétek el, és igyatok vizet!

Folyadékfogyasztás
(Fotó: Freepik)

Kutya, macska se maradjon szomjas

Az egy dolog, hogy ti remekül hidratáltak maradtok, de a házikedvenceknek legalább ennyire fontos, hogy eleget igyanak. Ügyeljetek rá, hogy a lakás/ház/kert több pontján is legyen nekik kirakva vízzel teli itató, bárhol is járnak, tudjanak lefetyelni egy kortyot.

Jó ivást mindenkinek! 😀

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?