Hozzávalók
- 80 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 250 g arborio rizs
- 130 g aszalt paradicsom
- 200 ml fehérbor
- 200 g koktélparadicsom
- 300 ml passata
- kb. 600 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 1 ek zsírszegény mascarpone
- 40 g parmezán
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor snidling
Hozzávalók
- 80 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 250 g arborio rizs
- 130 g aszalt paradicsom
- 200 ml fehérbor
- 200 g koktélparadicsom
- 300 ml passata
- kb. 600 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 1 ek zsírszegény mascarpone
- 40 g parmezán
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor snidling
A paradicsomos rizottóhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Rádobjuk a rizst és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot. Nagyjából 2 percig pirítjuk, amíg a rizs kifehéredik, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk róla. Jöhet bele a koktélparadicsom és a passata, majd annyi alaplé, amennyi ellepi a rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig öntögetjük rá merőkanalanként az alaplevet, amíg a rizs megfő, de még van „harapása” (20-25 perc). Elzárjuk alatta a hőt, belekeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt, valamint az aprított bazsalikomot és snidlinget, és tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a paradicsomos rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nem kell megijedni a rizottó készítésétől! Az egyik legkirályabb étel rizsből és megéri rászánni az időt, mert olyan patent verziókat is össze lehet dobni, mint ezek:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 76 g
Zsír: 7 g
Kalória: 441 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 47.81 g
Szénhidrát: 303.25 g
Zsír: 28.8 g
Kalória: 1764.44 kcal