Piri-piri csirkecomb gránátalmás bulgurral

Hozzávalók

2
főre
+

A marinádhoz

5 gerezd fokhagyma
5 db chilipaprika
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk oregánó
10 ml balzsamecet (kb. 3 tk)
3 ek olívaolaj
70 g koktélparadicsom (kb. 5 db)
1 tk citromlé

A csirkéhez

600 g csirkefelsőcomb-filé

A bulgurhoz

100 g bulgur
250 ml zöldség- vagy csirkealaplé
80 g gránátalma
30 g héjas mandula
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek olívaolaj
1 csokor menta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Piri-piri csirkecomb gránátalmás bulgurral

Ahhh… az egyik személyes kedvencem ez az étel! Pikáns, eszméletlenül frissítő, és szerintem az egyik legkirályabb választás nyáron, ha grillezni akartok, bár most ez egy sütőben elkészíthető verzió. Azért ne hagyjátok ki a faszenes megoldást se!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A marinádhoz

5 gerezd fokhagyma
5 db chilipaprika
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk oregánó
10 ml balzsamecet (kb. 3 tk)
3 ek olívaolaj
70 g koktélparadicsom (kb. 5 db)
1 tk citromlé

A csirkéhez

600 g csirkefelsőcomb-filé

A bulgurhoz

100 g bulgur
250 ml zöldség- vagy csirkealaplé
80 g gránátalma
30 g héjas mandula
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek olívaolaj
1 csokor menta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A piri-piri csirkecomb marinádjához az alapanyagokat egy robotgépben krémesre zúzzuk. Alaposan összemasszírozzuk a csirkével, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

A bulgurt az alaplével alacsony hőfokon addig főzzük, amíg fel nem szívja a folyadékot, aztán elzárjuk, és lefedve félretesszük 15 percre. A szoba-hőmérsékletűre hűlt bulgurhoz keverjük a gránátalmamagokat, a szeletelt vagy aprított mandulát, a szeletelt újhagymát és a fokhagymanyomóval átzúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és rászórjuk az aprított mentát, majd alaposan összeforgatjuk.

A csirkét egy sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt készre sütjük. Tányérra szedjük a bulgurt, mellétesszük a csirkét, végül megszórhatjuk még néhány friss mentalevéllel, és ízlés szerint egy kevés citromhéjat is reszelhetünk rá.

piri-piri csirkecomb
Piri-piri csirkecomb
  • Előkészítési idő: 65 perc
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Összesen: 100 perc

Ha tetszett ez a piri-piri csirkecomb gránátalmás bulgurral recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Csirkés-tojásos saláta

Grillezett lecsó grillcsirkemellel


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 10 g

Szénhidrát: 54 g

Zsír: 24 g

Kalória: 451 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 20.88 g

Szénhidrát: 107.94 g

Zsír: 47.12 g

Kalória: 901.88 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?