A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 30 g paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 g g kókuszolaj
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 1 ½ ek pirospaprika
- 30 g paradicsom
- kb. 2 l víz
- 500 g sertéscomb
- 2 db babérlevél
- 250 g kuszkusz
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 kis vödör bolti céklasaláta (édesítőszeres)
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 30 g paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 g g kókuszolaj
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 1 ½ ek pirospaprika
- 30 g paradicsom
- kb. 2 l víz
- 500 g sertéscomb
- 2 db babérlevél
- 250 g kuszkusz
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 kis vödör bolti céklasaláta (édesítőszeres)
A pásztorkuszkusz céklasalátával úgy kezdődik, hogy apróra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát közepes hőmérsékleten egy lábasban 5-10 perc alatt lepirítjuk a kókuszolajon. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és a pirospaprikával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, majd felöntjük 1 l vízzel. Forrás után egy botmixerrel krémesítjük. Belerakjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott sertéscombot és a babérlevelet, és puhára főzzük. (Ha szükséges, időnként öntsük fel egy kevés vízzel.)
Ha a hús megpuhult lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A kuszkusz miatt hígabb, úgynevezett hosszú lére kell hagyni a pörköltet. Beleszórjuk a kuszkuszt, majd lefedjük, és 10 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet, és a cékla salátával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a pásztorkuszkusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Klasszikusok fitt verziója:
Marhahúsos rakott savanyú káposzta
„Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 56 g
Zsír: 0 g
Kalória: 271 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 36.25 g
Szénhidrát: 223.9 g
Zsír: 1.25 g
Kalória: 1084.79 kcal