Hozzávalók
- 200 g füstölt tofu
- 1 tk étkezési keményítő
- só, bors
- 1 ek kókuszolaj
- 1 db teljes kiőrlésű tortillalap
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 70 g dió
- ½ db lime
- 1 tk folyékony édesítőszer
- 150 ml víz
- 1 db grapefruit
- 200 g rukkola
Rukkolasaláta grapefruittal, füstölt tofuval és teljes kiőrlésű tortillával
Hozzávalók
- 200 g füstölt tofu
- 1 tk étkezési keményítő
- só, bors
- 1 ek kókuszolaj
- 1 db teljes kiőrlésű tortillalap
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 70 g dió
- ½ db lime
- 1 tk folyékony édesítőszer
- 150 ml víz
- 1 db grapefruit
- 200 g rukkola
A tofut nagyjából 2 cm-es kockákra vágjuk, majd összeforgatjuk a keményítővel, sózzuk, és egy közepes méretű serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk egy kevés kókuszolajon.
A tortillát 6-8 cikkre vágjuk, majd egy közepes méretű, száraz serpenyőben lepirítjuk mindkét oldalát, és hagyjuk fél percet hűlni. Pirításkor érdemes a tortillacikkeket egy másik edénnyel lesúlyozni, hogy szép egyenesek legyenek a ropogósok.
A petrezselymet, a diót, a lime levét és reszelt héját késes aprítóba tesszük az édesítőszerrel együtt. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vizet, majd homogén állagúra zúzzuk.
A grapefruitot késsel körbevágjuk, majd a hártyák közül kivágjuk a gerezdek húsos részét.
Tálaláshoz a rukkolát nyakon öntjük a diós dresszinggel, rászórjuk a tofut és a grapefruitgerezdeket, majd végül beletűzdeljük a tortillaropogósokat.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a rukkolasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 26 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 40 g
Kalória: 532 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 52.52 g
Szénhidrát: 30.55 g
Zsír: 80.36 g
Kalória: 1063.4 kcal