Vega

Vega

Hozzávalók

6
főre
+

A zellerchipshez

200 g zellergumó
frissen őrölt bors
1 tk fokhagymapor
1 tk olívaolaj

A leveshez

180 g hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
só, bors
100 ml vermut
1 l zöldségalaplé
1.6 kg fagyasztott zöldborsó (hűtőben kiolvasztva)
½ tk eritrit
2 ek fehérborecet
100 g spenót
3 - 4 szál tárkony
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel

A borsót általában mentával szokták társítani, viszont véleményem szerint a tárkony sokkal jobban passzol hozzá. Ezt a krémlevest télen melegen, nyáron viszont lehűtve is fogyaszthatjuk, nem fog csalódást okozni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A zellerchipshez

200 g zellergumó
frissen őrölt bors
1 tk fokhagymapor
1 tk olívaolaj

A leveshez

180 g hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
só, bors
100 ml vermut
1 l zöldségalaplé
1.6 kg fagyasztott zöldborsó (hűtőben kiolvasztva)
½ tk eritrit
2 ek fehérborecet
100 g spenót
3 - 4 szál tárkony
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tárkonyos borsókrémleves elkészítéséhez a zellergumót meghámozzuk, és egy mandolinnal 1-2 mm vastag szeleteket vágunk belőle. Sózzuk, majd 10 percig hagyjuk állni, ezután fűszerezzük borssal és fokhagymaporral.

A zellerszeletekről a felesleges nedvességet papírtörlő segítségével leitatjuk, majd az olívaolajjal megkent sütőpapíros tepsire tesszük úgy, hogy ne fedjék egymást, és 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.

A szeletelt hagymát és fokhagymát az olívaolajon, közepes lángon 5-10 perc alatt átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a vermutot, a negyedére forraljuk, majd jöhet rá az alaplé, és felforraljuk. Amikor felforrt, hozzátesszük a borsót, ízlés szerint sózzuk, belerakjuk az eritritet, a borecetet, és 3-5 perc folyamatos forralás mellett megfőzzük.

Turmixgép segítségével krémesre pürésítjük, közben hozzáadjuk a spenótot és a tárkonyt, így is turmixoljuk egy kicsit, végül egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Ha túl sűrű, egy kevés alaplével vagy vízzel felhúzzuk ízlés szerint. A levest a zellerchipsszel tálaljuk, és megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal.

tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel
Tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel

Ha tetszett a tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több melengető krémleves:

„Mindent bele” zöldségkrémleves
Zsályás sütőtökkrémleves
Tejszínes hagymakrémleves


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 1 g

Szénhidrát: 7 g

Zsír: 3 g

Kalória: 63 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 7.03 g

Szénhidrát: 43.84 g

Zsír: 20.44 g

Kalória: 380.35 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?