Vega
Hozzávalók
A zellerchipshez
- 200 g zellergumó
- só
- frissen őrölt bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk olívaolaj
A leveshez
- 180 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 ml vermut
- 1 l zöldségalaplé
- 1.6 kg fagyasztott zöldborsó (hűtőben kiolvasztva)
- ½ tk eritrit
- 2 ek fehérborecet
- 100 g spenót
- 3 - 4 szál tárkony
Hozzávalók
A zellerchipshez
- 200 g zellergumó
- só
- frissen őrölt bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk olívaolaj
A leveshez
- 180 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 ml vermut
- 1 l zöldségalaplé
- 1.6 kg fagyasztott zöldborsó (hűtőben kiolvasztva)
- ½ tk eritrit
- 2 ek fehérborecet
- 100 g spenót
- 3 - 4 szál tárkony
A tárkonyos borsókrémleves elkészítéséhez a zellergumót meghámozzuk, és egy mandolinnal 1-2 mm vastag szeleteket vágunk belőle. Sózzuk, majd 10 percig hagyjuk állni, ezután fűszerezzük borssal és fokhagymaporral.
A zellerszeletekről a felesleges nedvességet papírtörlő segítségével leitatjuk, majd az olívaolajjal megkent sütőpapíros tepsire tesszük úgy, hogy ne fedjék egymást, és 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
A szeletelt hagymát és fokhagymát az olívaolajon, közepes lángon 5-10 perc alatt átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a vermutot, a negyedére forraljuk, majd jöhet rá az alaplé, és felforraljuk. Amikor felforrt, hozzátesszük a borsót, ízlés szerint sózzuk, belerakjuk az eritritet, a borecetet, és 3-5 perc folyamatos forralás mellett megfőzzük.
Turmixgép segítségével krémesre pürésítjük, közben hozzáadjuk a spenótot és a tárkonyt, így is turmixoljuk egy kicsit, végül egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Ha túl sűrű, egy kevés alaplével vagy vízzel felhúzzuk ízlés szerint. A levest a zellerchipsszel tálaljuk, és megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal.
Ha tetszett a tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több melengető krémleves:
„Mindent bele” zöldségkrémleves
Zsályás sütőtökkrémleves
Tejszínes hagymakrémleves
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Kalória: 63 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 7.03 g
Szénhidrát: 43.84 g
Zsír: 20.44 g
Kalória: 380.35 kcal