Hirdetés
Húsvéti menü

Medvehagymás rizottó

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
300 g rizottó rizs
50 ml fehérbor
1.2 l alaplé vagy víz
2 csokor medvehagyma
50 g parmezán
80 g vaj
200 g mozzarella
4 szelet füstölt, alpesi sonka
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Medvehagymás rizottó

Nem lehet leállni tavasszal a medvehagymával. :D Volt már tészta, pesztó, pástétom, most pedig egy jó kis rizottó lett belőle, amit sült, ropogós sonkával tálaltam és elég ütős lett. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
300 g rizottó rizs
50 ml fehérbor
1.2 l alaplé vagy víz
2 csokor medvehagyma
50 g parmezán
80 g vaj
200 g mozzarella
4 szelet füstölt, alpesi sonka
Bevásárlólistához adom

Egy nagy serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rárakjuk a rizst, picit megvárjuk, hogy opálos színe legyen, majd felöntjük a fehérborral. Ha felszívta az egészet, lassú tűzön, 1-2 merőkanalanként adagolva, addig kevergetjük, amíg az összes folyadékot fel nem szívja.

Kb. a felénél belerakjuk az apróra vágott medvehagymát is. A legvégén hozzáadjuk a parmezánt, vajat, sózzuk, borsozzuk és elzárjuk. Kb. 5 percig hagyjuk állni. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a sonkát, és a mozzarellát kis darabokra tépkedjük. A rizottót a sült sonkával és a mozzarellával tálaljuk.

A medvehagymás rizottó tálalása

Ha tetszett a medvehagymás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások