A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rizottó rizs
- 50 ml fehérbor
- 1.2 l alaplé vagy víz
- 2 csokor medvehagyma
- 50 g parmezán
- 80 g vaj
- 200 g mozzarella
- 4 szelet füstölt, alpesi sonka
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rizottó rizs
- 50 ml fehérbor
- 1.2 l alaplé vagy víz
- 2 csokor medvehagyma
- 50 g parmezán
- 80 g vaj
- 200 g mozzarella
- 4 szelet füstölt, alpesi sonka
Egy nagy serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rárakjuk a rizst, picit megvárjuk, hogy opálos színe legyen, majd felöntjük a fehérborral. Ha felszívta az egészet, lassú tűzön, 1-2 merőkanalanként adagolva, addig kevergetjük, amíg az összes folyadékot fel nem szívja.
Kb. a felénél belerakjuk az apróra vágott medvehagymát is. A legvégén hozzáadjuk a parmezánt, vajat, sózzuk, borsozzuk és elzárjuk. Kb. 5 percig hagyjuk állni. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a sonkát, és a mozzarellát kis darabokra tépkedjük. A rizottót a sült sonkával és a mozzarellával tálaljuk.
Ha tetszett a medvehagymás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!