Green kitchen

Sültédesburgonyacéklapesztóvaléscsirkemellel

Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel

Hozzávalók
A pesztóhoz
1 db
cékla
(nagy)
1 kis csokor
friss bazsalikom
10 g
parmezán
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
0.5 ek
balzsamecet
só, bors
10 g
pirított mandula
2 - 3 ek
olívaolaj
A sült édesburgonyához
2 db
édesburgonya
(vagy 1 nagy)
só, bors
2 - 3 ek
olívaolaj
A párolt csirkemellhez
1 db
egész csirkemell
(kisebb)
só, bors
2 ek
olívaolaj
300 ml
csirkealaplé

Elkészítés

A céklapesztó elkészítéséhez a céklát alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 40 perc után pedig mellérakjuk a megmosott, 5-7 centis hasábokra vágott édesburgonyát, amit egy kis sóval, borssal, olajjal összeforgatunk. További fél órán át sütjük, így a cékla és a köret egyszerre fog elkészülni. 

Ha a cékla is megsült, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a héját, és kis kockákra vágjuk. A pesztó többi hozzávalójával együtt a céklát lezúzzuk egy aprítógépben. 

A csirkemellet elfelezzük, sózzuk, borsozzuk, majd egy jól felmelegített serpenyőben, az olajon oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk, jó magas hőmérsékleten, majd lejjebb vesszük a lángot, ráöntjük az alaplevet, és lefedve fél órát pároljuk. A csirkemellet az édesburgonyával és a pesztóval tálaljuk.

Sült édesburgonya céklapesztóval és párolt csirkemellel
Sült édesburgonya céklapesztóval és párolt csirkemellel

Még több csirkemell recept:

Csirkemell sült gyökérzöldségekkel, narancsos dresszinggel

Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell

Szaftos csirkemell a legjobb krumplipürével és ropogós kelbimbóval

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy kicsivel több zöldséget enni, mint amit megszoktatok, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a céklás pesztót, mert csodás! A csirkemell pedig a párolástól nagyon puha és szaftos marad.

Hozzávalók

2 főre
A pesztóhoz
1 db
cékla
(nagy)
1 kis csokor
friss bazsalikom
10 g
parmezán
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
0.5 ek
balzsamecet
só, bors
10 g
pirított mandula
2 - 3 ek
olívaolaj
A sült édesburgonyához
2 db
édesburgonya
(vagy 1 nagy)
só, bors
2 - 3 ek
olívaolaj
A párolt csirkemellhez
1 db
egész csirkemell
(kisebb)
só, bors
2 ek
olívaolaj
300 ml
csirkealaplé

A céklapesztó elkészítéséhez a céklát alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 40 perc után pedig mellérakjuk a megmosott, 5-7 centis hasábokra vágott édesburgonyát, amit egy kis sóval, borssal, olajjal összeforgatunk. További fél órán át sütjük, így a cékla és a köret egyszerre fog elkészülni. 

Ha a cékla is megsült, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a héját, és kis kockákra vágjuk. A pesztó többi hozzávalójával együtt a céklát lezúzzuk egy aprítógépben. 

A csirkemellet elfelezzük, sózzuk, borsozzuk, majd egy jól felmelegített serpenyőben, az olajon oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk, jó magas hőmérsékleten, majd lejjebb vesszük a lángot, ráöntjük az alaplevet, és lefedve fél órát pároljuk. A csirkemellet az édesburgonyával és a pesztóval tálaljuk.

Sült édesburgonya céklapesztóval és párolt csirkemellel
Sült édesburgonya céklapesztóval és párolt csirkemellel

Még több csirkemell recept:

Csirkemell sült gyökérzöldségekkel, narancsos dresszinggel

Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell

Szaftos csirkemell a legjobb krumplipürével és ropogós kelbimbóval

Ha tetszett a Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept