Cukormentes
Hozzávalók
Az alaphoz
- 150 g cukormentes keksz
- 30 g kókuszreszelék
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez
- 3 db lapzselatin
- 200 ml habtejszín
- 150 g cukormentes fehér csoki
- 250 g krémsajt
- 250 g mascarpone
- 100 g poreritrit
- 1 tk vaníliaaroma
- 10 g habfixáló
- 2 db puhább őszibarack
A tetejére
- 2 db puhább őszibarack
Hozzávalók
Az alaphoz
- 150 g cukormentes keksz
- 30 g kókuszreszelék
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez
- 3 db lapzselatin
- 200 ml habtejszín
- 150 g cukormentes fehér csoki
- 250 g krémsajt
- 250 g mascarpone
- 100 g poreritrit
- 1 tk vaníliaaroma
- 10 g habfixáló
- 2 db puhább őszibarack
A tetejére
- 2 db puhább őszibarack
A cukormentes barackos sajttorta alapjához a kekszet a kókuszreszelékkel egy aprítóban lezúzzuk, 2 evőkanálnyit félrerakunk belőle a tetejéhez, a maradékba pedig belekeverjük az olvasztott vajat. Egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk a masszát, és berakjuk a fagyasztóba 15-20 percre.
A krémhez a lapzselatint beáztatjuk vízbe. A tejszínt és az összetördelt csokit alacsony lángon felmelegítjük, majd ha nagyjából felolvadt, levesszük a tűzről, elkeverjük, és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Hagyjuk teljesen lehűlni. A krémsajtot és a mascarponét 2-3 percig habosítjuk. Hozzáadjuk az eritritet és a vaníliát. A tejszínes-fehér csokis keveréket is kicsit kihabosítjuk a habfixálóval, és a mascarponés krémhez keverjük.
A kekszes rétegre pakoljuk a kis kockákra vágott barackot, erre jöhet a krém, majd elegyengetjük. Megszórjuk a tetejét a félretett morzsával, a másik két, kockára vágott barackkal, és hűtőben legalább 2 órát legalább hagyjuk állni, majd felszeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc + 120 perc hűtés
Ha tetszett a cukormentes barackos sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Szeretitek a sütés nélküli sütiket? Szerencsétek van, mert rengeteg receptünk van. Jöjjön is pár!
Csokis pite sütés nélkül