Hozzávalók
- kb. 10 db babapiskóta
Az almás réteghez
- 2 nagy piros alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 700 ml tej
- 6 ek cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére
- 500 ml habtejszín
- 2 ek cukor
- 1 csomag habfixáló
- 2 ek reszelt csoki
Hozzávalók
- kb. 10 db babapiskóta
Az almás réteghez
- 2 nagy piros alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 700 ml tej
- 6 ek cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére
- 500 ml habtejszín
- 2 ek cukor
- 1 csomag habfixáló
- 2 ek reszelt csoki
Abban valószínűleg megegyezhetünk, hogy akár tél van, akár nyár egy sütés nélküli tortánál kevés jobb dolog van, ez pedig pontosan ilyen, tele almával! A sütés nélküli almatorta szinte elronthatatlan desszert, nem kell hozzá extra krém, és a díszítéséhez is elég némi reszelt csoki.
Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk pár percig, majd alaposan kicsavarjuk és megszórjuk a fahéjjal. A tejet csomómentesre keverjük a cukorral és a vaníliás pudingporral, belekeverjük az almát, és kb. 10 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
A babapiskótát a tortaforma aljára rakjuk, rákenjük az almás krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A behűtött tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval, majd az almás réteg tetejére kenjük, megszórjuk a csokival, és felvágás előtt legalább fél órára a hűtőbe vagy akár a fagyasztóba tesszük a tortát.
Ha tetszett az almatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!