Hozzávalók
- 400 ml kókusztej
- 50 g tápiókagyöngy
- 90 g rizsszirup
- ½ rúd vanília
- 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 20 g pisztácia
Hozzávalók
- 400 ml kókusztej
- 50 g tápiókagyöngy
- 90 g rizsszirup
- ½ rúd vanília
- 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 20 g pisztácia
A kókusztejes tápiókapuding erdei gyümölccsel elkészítéséhez a kókusztejet felmelegítjük, beleszórjuk a tápiókagyöngyöket, belerakunk 50 g rizsszirupot, valamint a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is. Kevergetve, közepes lángon 15-20 percig főzzük, amíg sűrűbb, pudingos állagú lesz az alap. Ekkor kiszedjük belőle a vaníliarudat, a pudingot poharakba adagoljuk, majd hűtőbe rakjuk.
Az erdei gyümölcsöt egy lábasba rakjuk, hozzáadjuk a maradék 40 g szirupot, és a közepesnél kicsit magasabb lángon, kb. 15 percig főzzük. Ha langyosra hűlt, a tápiókapudingok tetejére kanalazzuk, és megszórjuk apróra tört pisztáciával.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!