Gesztenyés focaccia

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A tésztához

450 g pizzaliszt
32 g expressz élesztő
2 nagy csipet só
1 csipet durva bors
250 g ízesített gesztenyemassza
10 ml olívaolaj
200 ml langyos víz

A feltéthez

100 g aszalt paradicsom
3 - 4 ág rozmaring
3 - 4 ág kakukkfű
80 ml a paradicsom olajából
125 g sült gesztenye
30 g parmezán
100 g szeletelt, szárított sonka
só, durva bors
10 g fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gesztenyés focaccia

Ha bárki a focacciára gondol, biztos nem a gesztenyével köti össze. Eddig… A szerkesztőség imádta, és 2 perc alatt elfogyott. És igen, az ízesített masszával az igazi.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A tésztához

450 g pizzaliszt
32 g expressz élesztő
2 nagy csipet só
1 csipet durva bors
250 g ízesített gesztenyemassza
10 ml olívaolaj
200 ml langyos víz

A feltéthez

100 g aszalt paradicsom
3 - 4 ág rozmaring
3 - 4 ág kakukkfű
80 ml a paradicsom olajából
125 g sült gesztenye
30 g parmezán
100 g szeletelt, szárított sonka
só, durva bors
10 g fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához összekeverjük a lisztet az élesztővel, a sóval és a borssal. A gesztenyemasszát belemorzsoljuk a lisztbe, belelocsoljuk az olajat és a vizet is, majd az egész tésztát alaposan összedolgozzuk, és lefedve egy bő fél órát kelesztjük.

A feltéthez felkockázzuk az aszalt paradicsomot, felaprítjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, és az egészet összekeverjük az olajjal. A gesztenyéket összemorzsoljuk, a parmezánt lereszeljük, és mindent félreteszünk.

A tésztát kivesszük a tálból, és 6 egyenlő részre osztjuk, majd a kezünket beolajozva egyesével virgoljuk, és olajjal megkenve, egy fóliával lefedve további fél órát kelesztjük. 

A fél óra leteltével kettesével kézzel kinyújtjuk a tésztákat, sűrűn benyomkodjuk az ujjhegyeinkkel, majd rákanalazunk az aszalt paradicsomos, fűszeres olajból, megszórjuk az összevágott sonkával (ez elhagyható, ha vegetáriánus változatot szeretnétek), az összetört gesztenyével, illetve meghintjük sóval, borssal és fokhagymaporral. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-18 percre, és közben legalább egyszer megforgatjuk. Az utolsó 5 perc előtt rászórjuk a parmezánt is, és készre sütjük. Hagyjuk kicsit lehűlni, hogy ne égesse meg a szánkat. 

Gesztenyés focaccia
Gesztenyés focaccia

Ha tetszett a gesztenyés focaccia receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több mennyei focaccia recept:

Áfonyás kakukkfüves focaccia

Rozmaringos-szárított paradicsomos focaccia

Spenótos focaccia

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások