Tahinis céklakrém

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
4 db nagy méretű cékla
4 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
100 ml tahini
100 ml joghurt
½ db citrom leve
50 - 100 ml olívaolaj
½ teáskanál só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tahinis céklakrém

A tahini finomra őrölt szezámmagból készült, sűrű massza. Ha van otthon egy magasabb minőségű turmixgépünk, otthon is könnyen elkészíthető, 600 gramm enyhén pirított szezémmagot egyszerűen összeturmixolunk 3 evőkanál olívaolajjal, és kész is a selymes szezámmagkrémünk (sima, konyhai robotgéppel sajnos darabos marad). De csalódásra semmi ok, török élelmiszerboltban vagy bioboltban készen is könnyen beszerezhetjük.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
4 db nagy méretű cékla
4 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
100 ml tahini
100 ml joghurt
½ db citrom leve
50 - 100 ml olívaolaj
½ teáskanál só
Bevásárlólistához adom

A céklákat megmossuk és egyesével alufóliába csomagoljuk úgy, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy egy evőkanál olajat. 220 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt puhára sütjük (a sült cékla előre elkészíthető, 3-4 napig eláll a hűtőben). 

A kihűlt céklát meghámozzuk, és az összes többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük.

Ha tetszett a tahinis céklakrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások