Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 4 db nagy méretű cékla
- 4 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 ml tahini
- 100 ml joghurt
- ½ db citrom leve
- 50 - 100 ml olívaolaj
- ½ teáskanál só
Hozzávalók
- 4 db nagy méretű cékla
- 4 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 ml tahini
- 100 ml joghurt
- ½ db citrom leve
- 50 - 100 ml olívaolaj
- ½ teáskanál só
A céklákat megmossuk és egyesével alufóliába csomagoljuk úgy, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy egy evőkanál olajat. 220 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt puhára sütjük (a sült cékla előre elkészíthető, 3-4 napig eláll a hűtőben).
A kihűlt céklát meghámozzuk, és az összes többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük.
Ha tetszett a tahinis céklakrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!