Gluténmentes
Vegán
Hozzávalók
- 800 g alma
- 60 ml víz
- 1 tk őrölt fahéj
- 10 ml citromlé
- 50 g cukor
Hozzávalók
- 800 g alma
- 60 ml víz
- 1 tk őrölt fahéj
- 10 ml citromlé
- 50 g cukor
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, és kb. 10 percig forralgatjuk, hogy kissé összeessen az alma. Egy aprítóban alaposan lezúzzuk, és egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk, majd betoljuk a 80 fokos sütőbe kb. 4 órára. Ezután megvárjuk, amíg langyosra hűl, és ollóval csíkokra vágjuk.
Ha tetszett a házi almás „gumicukrot” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!