Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 250 g cukkini (megtisztítva)
- 100 ml zabtej
- 30 g por állagú zselatin
- 1 ek citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 1 mk frissen őrölt bors
- 1 - 2 tk chilipehely
Cukkinisajt
Hozzávalók
- 250 g cukkini (megtisztítva)
- 100 ml zabtej
- 30 g por állagú zselatin
- 1 ek citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 1 mk frissen őrölt bors
- 1 - 2 tk chilipehely
A cukkini két végét levágjuk, meghámozzuk (így legyen 250 g), és kisebb kockákra vágjuk. Bő, enyhén sós vízben puhára főzzük (kb. 12-13 perc), majd leöntjük róla a vizet.
Egy kevés zabtejbe keverjük a zselatint, és mikor kicsit magába szívta a tejet, a cukkinihoz dobjuk, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és összemelegítjük, hogy feloldódjon a zselatin. Hozzáadjuk a citromlevet, az olívaolajat és a sót, és alaposan lezúzzuk botmixerrel. Belekeverjük a borsot és a chilipelyhet, majd egy műanyag edénykébe öntjük, és legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
Ha tetszett a cukkinisajt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!