Cukkinisajt

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

1
kb. 12 cm-es "sajthoz"
+
250 g cukkini (megtisztítva)
100 ml zabtej
30 g por állagú zselatin
1 ek citromlé
1 ek olívaolaj
1 tk só
1 mk frissen őrölt bors
1 - 2 tk chilipehely
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cukkinisajt

Jaja, jól látjátok, ez a „sajt” cukkiniből van, és egyébként meglepően hasonlít az íze az igazi sajtéra. Persze tényleg nem árt bele egy kis „ízesítőanyag”, mint pl. a chili, köménymag, akár medvehagyma, vagy különböző fűszerek (bazsalikom, oregánó stb.). Szépen szeletelhető, szendvicsfeltétnek ideális, és hát amiért ez fontos, az az, hogy tejmentes. Ha vegán sajtot szeretnétek, akkor pedig a zselatint váltsátok ki agar-agarral vagy pektinnel. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 12 cm-es "sajthoz"
+
250 g cukkini (megtisztítva)
100 ml zabtej
30 g por állagú zselatin
1 ek citromlé
1 ek olívaolaj
1 tk só
1 mk frissen őrölt bors
1 - 2 tk chilipehely
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A cukkini két végét levágjuk, meghámozzuk (így legyen 250 g), és kisebb kockákra vágjuk. Bő, enyhén sós vízben puhára főzzük (kb. 12-13 perc), majd leöntjük róla a vizet. 

Egy kevés zabtejbe keverjük a zselatint, és mikor kicsit magába szívta a tejet, a cukkinihoz dobjuk, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és összemelegítjük, hogy feloldódjon a zselatin. Hozzáadjuk a citromlevet, az olívaolajat és a sót, és alaposan lezúzzuk botmixerrel. Belekeverjük a borsot és a chilipelyhet, majd egy műanyag edénykébe öntjük, és legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

Ha tetszett a cukkinisajt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások