Hozzávalók
A tésztához
- 140 g vaj
- 270 g zabpehelyliszt
- 6 g sütőpor
- 40 g natúr joghurt
- 1 csipet só
- 70 g eritrit
- 2 db tojás
Az almás részhez
- 900 g alma
- 40 g vaníliás fehérjepor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
A tetejére
- 1 db tojás
- 2 ek zabpehely
Zabpelyhes almás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 140 g vaj
- 270 g zabpehelyliszt
- 6 g sütőpor
- 40 g natúr joghurt
- 1 csipet só
- 70 g eritrit
- 2 db tojás
Az almás részhez
- 900 g alma
- 40 g vaníliás fehérjepor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
A tetejére
- 1 db tojás
- 2 ek zabpehely
A zabpelyhes almás pite elkészítéséhez a tésztához a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. Egy 20×28 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk a tészta egyik felét. Ha kissé nedves kézzel csináljuk, kevésbé tapad majd, és könnyű lesz vele dolgozni. 180 fokos sütőbe toljuk a tésztát 10-12 percre.
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük a fehérjeport, a citromhéjat és az őrölt fahéjat.
Az almát az elősütött tésztára simítjuk. Közben két sütőpapír között kinyújtjuk a másik tésztát, és rárakjuk az almás töltelékre. Megszurkáljuk villával, lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk zabpehellyel, és visszatoljuk a sütőbe 25-30 percre. Miután megsült a pite, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, akkor fogjuk tudni szépen szeletelni.
Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 40 perc
Összesen: 65 perc
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több almás recept:
Fahéjas-almás joghurttorta
Fűszeres almáspite-sajttorta
Almáspite-pohárkrém