Maradékmentő receptek

Rozékacsamellkáposztás-tökmagosnudlival

Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival

Hozzávalók
A káposztás alaphoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
600 g
káposzta
3 - 4 ek
kacsazsír
só, bors
1 ek
kristálycukor
2 gerezd
fokhagyma
1 - 2 ek
tökmagolaj
20 g
pirított tökmag
A nudlihoz
200 g
főtt, áttört burgonya
150 g
finomliszt
só, bors
1 db
tojás
A kacsamellhez
2 db
kacsamell
só, bors
2 szál
rozmaring
2 szál
kakukkfű

Elkészítés

A rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival elkészítéséhez először felkockázott hagymát és káposztát lassan, alacsony-közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk a kacsazsíron. Az áttört, kihűlt burgonyát összedolgozzuk a liszttel, sóval, borssal és a tojással, majd fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe. Amikor már majdnem kész a káposzta, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk cukorral, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

Egy lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, aztán 1-2 cm vastag darabokra vágjuk. Nudli formájúra görgetjük, majd sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és összekeverjük a káposztával. Meglocsoljuk kevés tökmagolajjal és megszórjuk a pirított tökmaggal.

A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele. Egy hideg, száraz tapadásmentes serpenyőben alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és sütés közben a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntögetjük róla, ha túl sok. Amikor már a bőre “tepertős”, akkor megfordítjuk a melleket és magasabb hőfokon kérgesítjük, hozzádobjuk a zöldfűszereket, ezután visszafordítjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük (ez függ a mellek méretétől és hogy mennyi hőt kapott a serpenyőben). Kivesszük a húst a serpenyőből, és hagyjuk pihenni egy deszkán 5-10 percig. A pihentetett kacsamellet a káposztás nudlival tálaljuk.

rozs-kacsamell-kaposztas-tokmagos-nudlival
Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha szeretitek a kacsamellet, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval

Zé -féle Rozé kacsamell

Sült kacsamell körtével és zellerpürével

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A kacsacomb és a káposztás cvekedli örök klasszikus, de én most új formában készítettem el ezt az ételt. Comb helyett rozé kacsamellet sütöttem, amihez tökéletesen illett a jó borsos káposztás nudli.

Hozzávalók

2 főre
A káposztás alaphoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
600 g
káposzta
3 - 4 ek
kacsazsír
só, bors
1 ek
kristálycukor
2 gerezd
fokhagyma
1 - 2 ek
tökmagolaj
20 g
pirított tökmag
A nudlihoz
200 g
főtt, áttört burgonya
150 g
finomliszt
só, bors
1 db
tojás
A kacsamellhez
2 db
kacsamell
só, bors
2 szál
rozmaring
2 szál
kakukkfű

A rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival elkészítéséhez először felkockázott hagymát és káposztát lassan, alacsony-közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk a kacsazsíron. Az áttört, kihűlt burgonyát összedolgozzuk a liszttel, sóval, borssal és a tojással, majd fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe. Amikor már majdnem kész a káposzta, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk cukorral, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

Egy lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, aztán 1-2 cm vastag darabokra vágjuk. Nudli formájúra görgetjük, majd sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és összekeverjük a káposztával. Meglocsoljuk kevés tökmagolajjal és megszórjuk a pirított tökmaggal.

A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele. Egy hideg, száraz tapadásmentes serpenyőben alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és sütés közben a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntögetjük róla, ha túl sok. Amikor már a bőre “tepertős”, akkor megfordítjuk a melleket és magasabb hőfokon kérgesítjük, hozzádobjuk a zöldfűszereket, ezután visszafordítjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük (ez függ a mellek méretétől és hogy mennyi hőt kapott a serpenyőben). Kivesszük a húst a serpenyőből, és hagyjuk pihenni egy deszkán 5-10 percig. A pihentetett kacsamellet a káposztás nudlival tálaljuk.

rozs-kacsamell-kaposztas-tokmagos-nudlival
Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha szeretitek a kacsamellet, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval

Zé -féle Rozé kacsamell

Sült kacsamell körtével és zellerpürével

Ha tetszett a Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept