A rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival elkészítéséhez először felkockázott hagymát és káposztát lassan, alacsony-közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk a kacsazsíron. Az áttört, kihűlt burgonyát összedolgozzuk a liszttel, sóval, borssal és a tojással, majd fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe. Amikor már majdnem kész a káposzta, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk cukorral, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Egy lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, aztán 1-2 cm vastag darabokra vágjuk. Nudli formájúra görgetjük, majd sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és összekeverjük a káposztával. Meglocsoljuk kevés tökmagolajjal és megszórjuk a pirított tökmaggal.
A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele. Egy hideg, száraz tapadásmentes serpenyőben alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és sütés közben a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntögetjük róla, ha túl sok. Amikor már a bőre “tepertős”, akkor megfordítjuk a melleket és magasabb hőfokon kérgesítjük, hozzádobjuk a zöldfűszereket, ezután visszafordítjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük (ez függ a mellek méretétől és hogy mennyi hőt kapott a serpenyőben). Kivesszük a húst a serpenyőből, és hagyjuk pihenni egy deszkán 5-10 percig. A pihentetett kacsamellet a káposztás nudlival tálaljuk.

- Elkészítési idő: 60 perc