Hozzávalók
A húsmentes golyókhoz
- 1 csomag húsmentes golyó
- olaj
A paradicsomszószhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 250 g passata
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk cukor
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek oregánó
- ½ tk chilipehely
- só, bors
Az összeállításhoz
- 3 db félbagett
- 150 g reszelt gouda sajt
- 30 g reszelt parmezán (vagy grana padano)
- 1 kis csokor petrezselyem
Meatball sub húsmentes golyókkal
Hozzávalók
A húsmentes golyókhoz
- 1 csomag húsmentes golyó
- olaj
A paradicsomszószhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 250 g passata
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk cukor
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek oregánó
- ½ tk chilipehely
- só, bors
Az összeállításhoz
- 3 db félbagett
- 150 g reszelt gouda sajt
- 30 g reszelt parmezán (vagy grana padano)
- 1 kis csokor petrezselyem
A meatball sub húsmentes golyókkal megpakolt szendvics készítésekor első lépésként a golyókat készítjük el, kevés olajon 8 percig sütjük. Közben a paradicsomszószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát és fokhagymát, majd az olajon üvegesre pirítjuk őket. Mehet rá a passata, belekeverjük a paradicsompürét, a balzsamecetet, a chilipelyhet, a cukrot, az oregánót, a sót és borsot, és kb. 8-10 percig rotyogtatjuk, hogy kicsit sűrűbb, szósz állagot kapjon.
A bagetteket félbevágjuk (de ne vágjuk át teljesen!), majd az aljukra rakunk egy kevés paradicsomszószt, felsorakoztatjuk a húsmentes golyókat, és rakunk rájuk még egy adag szószt, majd az egészet megszórjuk a gouda és parmezán sajttal. Sütőpapíros tespin, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket nagyjából 8-10 percre, amíg szépen ráolvad a sajt a tetejükre. Kevés apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és kész is vagyunk, már csak a kóstolás van hátra!
Ha tetszett a meatball sub húsmentes golyókkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!