Hozzávalók
- 300 g karfiol
- 3 ek olvasztott kókuszolaj
- 1 tk só
- 300 g konzerv csicseriborsó
- ½ tk római kömény
- ½ tk gyömbérpor
- ½ tk fokhagymapor
- 200 ml víz
- 100 ml tej
- 360 g csirkemell
- 2 marék sós popcorn
Csirkemell karfiollal, csicseriborsókrémmel és pattogatott kukoricával
Hozzávalók
- 300 g karfiol
- 3 ek olvasztott kókuszolaj
- 1 tk só
- 300 g konzerv csicseriborsó
- ½ tk római kömény
- ½ tk gyömbérpor
- ½ tk fokhagymapor
- 200 ml víz
- 100 ml tej
- 360 g csirkemell
- 2 marék sós popcorn
A csirkemell köretéhez a karfiolt rózsáira szedjük, beleforgatjuk 2 evőkanál olvasztott kókuszolajba és megsózzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, ameddig meg nem pirul.
A csicseriborsót néhány percig nagy lángon főzzük a sóval, a római köménnyel, a gyömbérporral és a fokhagymaporral fűszerezett vizes-tejes keverékben, majd leturmixoljuk.
A csirkemelleket sózzuk, majd egy közepes méretű, sütőbe rakható, forró serpenyőben a maradék kókuszolajon, nagy lángon megpirítjuk mindkét oldalát. Ezután 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 12-15 percre.
Tálaláskor a tányér aljába kenünk a csicserikrémből, ráhelyezzük a karfiolokat és a csirkemellet, végül megszórjuk a popcornnal.
Ha tetszett a csirkemell karfiollal, csicseriborsókrémmel és pattogatott kukoricával recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!