Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 1 kg burgonya
- só, bors
- 4 ek tejföl
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 1 kg burgonya
- só, bors
- 4 ek tejföl
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
A görhöny első lépéseként sertészsírral kikenjük a tepsinket, majd a megtisztított burgonyákat lereszeljük egy keverőtálba és elkeverjük sóval, borssal. A reszelt burgonyát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tejföllel és apróra vágott lila hagymával tálaljuk.
- Előkészítés: 10 perc
- Sütési idő: 40 perc
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több szuper recept krumplival:
Ropogós röszti avokádóval és buggyantott tojással