Hozzávalók
- 400 ml langyos víz
- 300 ml író
- 50 g élesztő
- 1 tk kristálycukor
- 600 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 350 g sima kenyérliszt
- 2 tk só
- bő napraforgóolaj a sütéshez
Hozzávalók
- 400 ml langyos víz
- 300 ml író
- 50 g élesztő
- 1 tk kristálycukor
- 600 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 350 g sima kenyérliszt
- 2 tk só
- bő napraforgóolaj a sütéshez
A teljes kiőrlésű lángoshoz először a langyos vizet és az írót összekeverjük, majd az élesztővel és a cukorral együtt felfuttatjuk. Ezalatt kimérjük a kétféle lisztet és a sót. Miután kellően felfutott az élesztő, a lisztes keverékhez adjuk és a robotgép dagasztó fejével összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk és nagyjából 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát ezután egyenlő darabokra osztjuk, gömb alakúvá formázzuk, majd kézzel lángos nagyságúra nyújtjuk. Fontos, hogy olajos kézzel nyújtsuk ki a tésztát, mert így nem fog a kezünkhöz ragadni. A lángosokat forró olajban, oldalanként 2-3 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz, majd lecsepegtetjük. Tetszés szerint különböző feltétekkel fogyaszthatjuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Kelesztési idő: 60 perc
- Sütési idő: kb. 30 perc
Ha tetszett a teljes kiőrlésű lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több teljes kiőrlésű kaja:
Teljes kiőrlésű spenótos nokedli
Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér