Hozzávalók
- 170 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g liszt
- só
- 100 g friss bébispenót
- 100 ml víz
- 2 db tojás
Hozzávalók
- 170 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g liszt
- só
- 100 g friss bébispenót
- 100 ml víz
- 2 db tojás
A spenótos nokedlit nem biztos, hogy mindenki szereti, pedig egy kis zöld íz nagyon jól áll ennek az alapkajának.
A liszteket és a sót összekeverjük. A bébispenótot sós, lobogó vízbe dobjuk, majd ha összeesett, leszűrjük, és lepürésítjük 100 ml vízzel. A liszthez keverjük, beleütjük a tojásokat, és összedolgozzuk. Ha úgy ítéljük meg, még önthetünk hozzá egy kevés vizet.
Klasszikus módon, sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljött a víz tetejére, még 2 percet főzzük, majd leszűrjük, és kész is a nokedlink.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!