Teljes kiőrlésű spenótos nokedli

Hozzávalók

2
főre
+
170 g teljes kiőrlésű liszt
50 g liszt
100 g friss bébispenót
100 ml víz
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Teljes kiőrlésű spenótos nokedli

Ez a nokedli egy tökéletes köret, ha valami egészségesebb tésztafélére vágytok. Rengeteg spenótot rejtettem el benne, úgyhogy a napi egy zöldség ezzel már biztosan megvan!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
170 g teljes kiőrlésű liszt
50 g liszt
100 g friss bébispenót
100 ml víz
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A spenótos nokedlit nem biztos, hogy mindenki szereti, pedig egy kis zöld íz nagyon jól áll ennek az alapkajának.

A liszteket és a sót összekeverjük. A bébispenótot sós, lobogó vízbe dobjuk, majd ha összeesett, leszűrjük, és lepürésítjük 100 ml vízzel. A liszthez keverjük, beleütjük a tojásokat, és összedolgozzuk. Ha úgy ítéljük meg, még önthetünk hozzá egy kevés vizet.

Klasszikus módon, sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljött a víz tetejére, még 2 percet főzzük, majd leszűrjük, és kész is a nokedlink.

Elkészítési idő: 20 perc

Teljes kiőrlésű spenótos nokedli
Teljes kiőrlésű spenótos nokedli

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több nokedli:

Perfekt nokedli

Pásztornokedli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?