Vegán
Hozzávalók
- 110 g puffasztott rizskorong
- 180 g mogyoróvaj
- 130 g rizsszirup
- 20 g holland kakaópor vagy 40 g vegán fehérjepor
- 200 g étcsokoládé
- 1 csipet nagy szemű só
Csokis puffasztott rizs szelet
Hozzávalók
- 110 g puffasztott rizskorong
- 180 g mogyoróvaj
- 130 g rizsszirup
- 20 g holland kakaópor vagy 40 g vegán fehérjepor
- 200 g étcsokoládé
- 1 csipet nagy szemű só
A csokis puffasztott rizs szelet elkészítéséhez a pufirizst kézzel apróra törjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a mogyoróvajat, a rizsszirupot és a kakaó- vagy fehérjeport, majd alaposan összegyúrjuk a kezünkkel.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleborítjuk a masszát és egyenletesen ellapítjuk benne.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, ráöntjük a pufirizses massza tetejére, eloszlatjuk rajta és megszórjuk nagy szemű sóval, majd bedobjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ezután már csak fel kell szeletelni, és mehet is a töltés ezekkel a király mogyoróvajas energiaszeletekkel!
- Elkészítési idő: 10 perc
- Hűtés: min. 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!