Egyszerű vegán karfiolkrémleves

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vegán

Vegán

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej karfiol (közepes)
100 ml olívaolaj
só, bors
300 - 400 ml alaplé vagy víz
200 g vegán margarin
1 ek füstölt paprika
½ db citrom leve
1 ek bbq szósz
150 ml növényi tejszín
2 szál friss petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Egyszerű vegán karfiolkrémleves

Bármilyen évszakhoz remekül passzol, úgyhogy bátran álljatok neki! Annyit kell tennetek, hogy a karfiolt sütés előtt jól bemasszírozzátok, majd miután pirosra sült, levest készítetek belőle. Durva ízbomba ez, amihez még masszőr végzettség sem kell. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej karfiol (közepes)
100 ml olívaolaj
só, bors
300 - 400 ml alaplé vagy víz
200 g vegán margarin
1 ek füstölt paprika
½ db citrom leve
1 ek bbq szósz
150 ml növényi tejszín
2 szál friss petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A karfiolkrémleves elkészítéséhez először a karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük (egy rózsa kivételével, mert azt citrommal és sóval fogjuk megpirítani), a rózsákat pedig félbevágjuk, majd egy uzsonnás tasakba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a bbq szószt, sózzuk, borsozzuk, és jól összerázzuk, hogy a karfioldarabokat egyenletesen bevonja az olaj és a fűszer, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk úgy, hogy mindegyiknek a vágott felülete legyen a papíron, így jobban tud karamellizálódni. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, amíg teljesen megpuhul, és barna, karamellizált pöttyök jelennek meg a tetején, illetve az alján, a vágott felületen. 

Vegán karfiolkrémleves

Közben az alaplevet vagy vizet felforraljuk, beletesszük az elkészült sült karfiolt, megszórjuk a füstölt paprikával és 5 percig erős lángon főzzük. Az egészet turmixoljuk. Hozzáadjuk a hideg vegán margarint és a növényi tejszínt, és ezzel is turmixoljuk pár másodpercig. 

A maradék, félretett karfiolt egy serpenyőben, a citrommal és sóval megpirítjuk. Ez lesz a levesbetét. Tálaláskor frissen aprított petrezselymet, és egy marék pirított, citromos karfiolt szórunk a levesre.

Ha tetszett a vegán karfiolkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások