Hirdetés

Egyszerű vegán karfiolkrémleves

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Fehércsoki-krém

Kenjétek kenyérre, mint a csokis-mogyorós krémeket!

Grillkebab

Isteni grillezettcukkini-salátával!
Hirdetés

Egyszerű vegán karfiolkrémleves

Bármilyen évszakhoz remekül passzol, úgyhogy bátran álljatok neki! Annyit kell tennetek, hogy a karfiolt sütés előtt jól bemasszírozzátok, majd miután pirosra sült, levest készítetek belőle. Durva ízbomba ez, amihez még masszőr végzettség sem kell. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük (egy rózsa kivételével, mert azt citrommal és sóval fogjuk megpirítani), a rózsákat pedig félbevágjuk, majd egy uzsonnástasakba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és jól összerázzuk, hogy a karfioldarabokat egyenletesen bevonja az olaj és a fűszer, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk úgy, hogy mindegyiknek a vágott felülete legyen a papíron, így jobban tud karamellizálódni. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, amíg teljesen megpuhul, és barna, karamellizált pöttyök jelennek meg a tetején, illetve az alján, a vágott felületen. 

Vegán karfiolkrémleves

Közben az alaplevet vagy vizet felforraljuk, beletesszük az elkészült sült karfiolt, és 5 percig erős lángon főzzük. Az egészet turmixoljuk. Hozzáadjuk a hideg vajat és a növényi tejszínt, és ezzel is turmixoljuk pár másodpercig. 

A maradék, félretett karfiolt egy serpenyőben, a citrommal és sóval megpirítjuk. Ez lesz a levesbetét. Tálaláskor zöld fűszert, egy marék pirított, citromos karfiolt szórunk a levesre.

Ha tetszett a vegán karfiolkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások