Hirdetés

Vegán húsgolyós minestrone

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kakukkfű
1 tk őrölt oregánó
1 csokor friss bazsalikom
1 szál répa (nagyobb)
2 szál zellerszár
2 db krumpli (kisebb)
1 l zöldségalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom

A golyókhoz

10 g szárított vargánya
2 ek olívaolaj
500 g barna csiperke
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk füstölt paprika
3 ek szójaszósz
50 g apró szemű zabpehely
2 ek útifűmaghéj
2 tk barna lenmagliszt + 1 ek víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Vegán húsgolyós minestrone

Igazi olaszos zöldségleves, amiből egyáltalán nem hiányzik a hús, de a feeling meglesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kakukkfű
1 tk őrölt oregánó
1 csokor friss bazsalikom
1 szál répa (nagyobb)
2 szál zellerszár
2 db krumpli (kisebb)
1 l zöldségalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom

A golyókhoz

10 g szárított vargánya
2 ek olívaolaj
500 g barna csiperke
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk füstölt paprika
3 ek szójaszósz
50 g apró szemű zabpehely
2 ek útifűmaghéj
2 tk barna lenmagliszt + 1 ek víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A vargányát leforrázzuk 100 ml vízzel és hagyjuk pár percet állni. 

A golyókhoz 1 evőkanál olívaolajon, magas hőfokon megpirítjuk a felszeletelt gombát, majd kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe ismét öntünk 1 evőkanál olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát és 2 gerezd felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, elzárjuk és belekeverjük a füstölt paprikát. A golyó összes hozzávalóját egy aprítógépben lezúzzuk, majd hagyjuk állni legalább 20 percet. Diónyi golyókat formázunk belőle, és egy enyhén kiolajozott serpenyőben megpirítjuk.

Vegán húsgolyós minestrone

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és a bazsalikomot is beletépkedjük. Rárakjuk a kis kockákra vágott répát, zellert és krumplit. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, és addig rotyogatjuk, amíg a krumpli meg nem puhul. A golyókat a levesben tálaljuk.

Ha tetszett a vegán húsgolyós minestrone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások