Vegán majonéz, avagy veganéz

Hozzávalók

5 - 6
dl-hez
+
200 - 250 g tofu (ha fele füstölt, még pikánsabb lesz)
½ db citrom
cukor vagy édesítő (ízlés szerint)
200 ml olaj (vagy extra szűz olívaolaj)
fekete só (ízlés szerint)
1 tk sörélesztőpehely
só (elhagyható)
150 - 200 ml növényi tej (szója vagy rizs hozzá a legjobb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vegán majonéz, avagy veganéz

A legkrémesebb mártogatós, amit valaha ettetek, állati összetevők nélkül! A sörélesztőpelyhet kihagyhatjátok, de nem érdemes nélküle elkészíteni ezt a csodásan lágy, vegán majonézt. Vigyázzatok: megúszós, nagyon rákapós és mindenki a receptjét akarja majd!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
dl-hez
+
200 - 250 g tofu (ha fele füstölt, még pikánsabb lesz)
½ db citrom
cukor vagy édesítő (ízlés szerint)
200 ml olaj (vagy extra szűz olívaolaj)
fekete só (ízlés szerint)
1 tk sörélesztőpehely
só (elhagyható)
150 - 200 ml növényi tej (szója vagy rizs hozzá a legjobb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az összes hozzávalót turmixgépbe rakjuk, a növényi tejet fokozatosan, több részletben adagoljuk a többi alapanyaghoz. Kb. 10 perc alatt leturmixoljuk, addig, amíg egy homogén állagot nem kapunk. Az ízét fokozatosan állítsuk be, hogy a leginkább hasonlítson a veganézre. 

Vegán majonéz, avagy veganéz

Ha tetszett a veganéz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások