Hirdetés

Vegán tofu tikka masala

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+

A tofu pácolásához

1 csomag tofu
2 tk garam masala
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
½ tk kurkuma
½ tk só
0.25 tk Cayenne-bors
3 ek olaj

A mártáshoz

2 fej hagyma (250 g)
4 - 5 cm-es gyömbér (20 g)
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika
5 ek olaj
2 ek garam masala
1 tk kurkuma
½ ek őrölt római kömény
½ ek őrölt koriander
½ ek cukor
½ ek sűrített paradicsom
1 db konzerv darabolt paradicsom

A tálaláshoz

friss koriander
főtt basmati rizs
vegán joghurt (opcionális)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán tofu tikka masala

Az indiaiak ugyan paneer sajtot szoktak használni vegetáriánus curryhez, de a vegánok se csüggedjenek, hiszen tofuval szinte megszólalásig hasonló eredményt érhetünk el.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A tofu pácolásához

1 csomag tofu
2 tk garam masala
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
½ tk kurkuma
½ tk só
0.25 tk Cayenne-bors
3 ek olaj

A mártáshoz

2 fej hagyma (250 g)
4 - 5 cm-es gyömbér (20 g)
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika
5 ek olaj
2 ek garam masala
1 tk kurkuma
½ ek őrölt római kömény
½ ek őrölt koriander
½ ek cukor
½ ek sűrített paradicsom
1 db konzerv darabolt paradicsom

A tálaláshoz

friss koriander
főtt basmati rizs
vegán joghurt (opcionális)
Bevásárlólistához adom

A tofut minimum 1 órát préseljük 2 vágódeszka között úgy, hogy nehezék van a vágódeszka tetején (pl. egy fazék víz). A tofut a préselés után leszárítjuk, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a hozzá való fűszerekkel és 1 evőkanál olajjal, és hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a mártást.

A tetszőleges darabokra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát és chilit 5-6 percig magas hőmérsékleten pirítjuk az olajon, majd rátesszük a fűszereket, és így folytatjuk tovább még 1-2 percig. Ezután jöhet rá a cukor és paradicsompüré, megint 1-2 perc pirítás, majd rárakjuk a konzerv paradicsomot is, és 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk. Turmixgépbe tesszük, pürésítjük, és ha szükséges, egy kevés vizet tehetünk hozzá, ezután még 5 percig rotyogtatjuk, ízlés szerint sózzuk. 

A tofut 2 evőkanál olajon magas hőfokon aranybarnára pirítjuk, majd belekeverjük a mártásunkba. Basmati rizzsel és friss korianderrel tálaljuk, ha szeretnénk, egy kis vegán joghurtot is tehetünk rá.

Vegán tikka massala

Ha tetszett a vegán tikka massala receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások