Vega

Vega

Hozzávalók

6
főre
+

A gyümölcsraguhoz

3 db alma (3db/300 g tisztítva)
3 db banán (3db/300 g tisztítva)
2 ek vaj (2 ek/50 g)
50 g barna cukor
150 ml almalé
1 tk őrölt fahéj

A tésztához

100 g zabpehely
50 g liszt
60 g barna cukor
1 csomag vaníliás cukor (1csomag/12 g)
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
50 g aprított dió
100 g hideg vaj

A tálaláshoz

vaníliafagyi vagy vaníliás tejszínhab
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Almás-banános crumble

Csak azért, mert bármilyen gyümölcs megbarnul, esetleg foltos lesz, nem szabad kidobni! Ha már nem esik jól frissen fogyasztani, irány vele egy sütibe, egy kis hőkezelés, és az ember már el is felejti, hogy nem volt tökéletes az alapanyag. Ez a crumble is ilyen, új életet ad a megbarnult banánoknak és almáknak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A gyümölcsraguhoz

3 db alma (3db/300 g tisztítva)
3 db banán (3db/300 g tisztítva)
2 ek vaj (2 ek/50 g)
50 g barna cukor
150 ml almalé
1 tk őrölt fahéj

A tésztához

100 g zabpehely
50 g liszt
60 g barna cukor
1 csomag vaníliás cukor (1csomag/12 g)
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
50 g aprított dió
100 g hideg vaj

A tálaláshoz

vaníliafagyi vagy vaníliás tejszínhab
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az almás-banános crumble elkészítéséhez az almát és a banánt kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a barna cukrot, és hagyjuk, hogy elkezdjen olvadni.

Ezután felöntjük az almalével, és kicsit összefőzzük. Egy lazább szirupos állagot szeretnénk kapni. Ha ezzel megvagyunk, jöhet rá az alma és a banán, megszórjuk fahéjjal, és közepes lángon megpároljuk a gyümölcsöket.

A tésztához egy nagyobb tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat, és a kezünkkel, dörzsölő mozdulatokkal addig dolgozunk a tésztán, ameddig morzsás állagú nem lesz.

A gyümölcsragut egy hőálló tálba tesszük, rámorzsoljuk a tésztát, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

Ha elkészült, még langyosan vaníliafagyival fogyasztjuk, vagy megvárjuk, hogy szoba-hőmérsékletűre hűljön, és vaníliás tejszínhabbal tálaljuk.

almás-banános crumble
Almás-banános crumble

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett az almás-banános crumble receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több almás finomság:

Almáspite-smoothie
Zabos sült alma joghurttal
Fűszeres almáspite-sajttorta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?