A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
Az alaphoz
- 150 g liszt
- ½ csomag sütőpor (6 g)
- 1 nagy csipet só
- 1 ek porcukor
- 65 g hideg vaj
- 1 ek tejföl
- 1 db tojássárgája
Az almás réteghez
- 1 db alma
- 1 mk fahéj
- 40 g apró szemű zabpehely
A krémhez
- 300 g krémsajt
- 1 tk fahéj
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 g cukor
- 250 g almáspite-ízű krémjoghurt
- 100 ml habtejszín
- 1 db tojás
- 2 ek keményítő
Az almás raguhoz
- 2 db piros alma
- 50 g vaj
- 1 tk fahéj
- 1 csipet őrölt kardamom
- 3 - 4 db citromfűlevél
- 3 ek barna cukor
- 1 ek friss citromlé
A ropogós réteghez
- 50 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
- 20 g darált dió
- 20 g apró szemű zabpehely
- 50 g hideg vaj
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
Az alaphoz
- 150 g liszt
- ½ csomag sütőpor (6 g)
- 1 nagy csipet só
- 1 ek porcukor
- 65 g hideg vaj
- 1 ek tejföl
- 1 db tojássárgája
Az almás réteghez
- 1 db alma
- 1 mk fahéj
- 40 g apró szemű zabpehely
A krémhez
- 300 g krémsajt
- 1 tk fahéj
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 g cukor
- 250 g almáspite-ízű krémjoghurt
- 100 ml habtejszín
- 1 db tojás
- 2 ek keményítő
Az almás raguhoz
- 2 db piros alma
- 50 g vaj
- 1 tk fahéj
- 1 csipet őrölt kardamom
- 3 - 4 db citromfűlevél
- 3 ek barna cukor
- 1 ek friss citromlé
A ropogós réteghez
- 50 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
- 20 g darált dió
- 20 g apró szemű zabpehely
- 50 g hideg vaj
Az almáspite alapjáhozhoz a lisztet, a sütőport, a sót és a porcukrot egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd a hideg vajat a tésztába morzsoljuk, beletesszük a tejfölt és a tojássárgáját, és összegyúrjuk. A tésztát a sütőpapírral bélelt formaforma aljába nyomkodjuk, és villával megszurkáljuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben az almás réteghez lereszeljük az almát, kinyomkodjuk, összekeverjük a fahéjjal és a zabpehellyel, majd ezt a keveréket az elősütött tésztára szórjuk, és további 5 percig sütjük. Ez a réteg azt a célt szolgálja, hogy a képződő nedvességet magába szívja, így a tészta ropogósra tud sülni.
Közben a krémhez a krémsajtot, a fahéjat, a vaníliát és a cukrot 2-3 percig habosítjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Az alapra öntjük, kicsit megütögetjük, hogy kijöjjenek a felesleges buborékok, és visszarakjuk 30 percre a sütőbe.
Amíg sül, elkészítjük az almás ragut: az almákat megpucoljuk, fél cm-es kockákra vágjuk, egy gyorsforralóba tesszük az apróra vágott citromfűvel és a többi hozzávalóval. Felmelegítjük, és 10 percig főzzük.
A ropogós részhez a száraz hozzávalókat elmorzsoljuk a vajjal, és felhasználásig a hűtőben tároljuk. Ha megsült a krémréteg, rárakjuk az almás ragut, rámorzsoljuk a vajas tésztát, és visszarakjuk még 25 percre a sütőbe. Ha megsült hagyjuk kihűlni, és felszeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a fűszeres almáspite-sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!