Csőben sült brokkoli

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej brokkoli
cukor
200 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
200 g reszelt sajt
1 db tojás
szerecsendió
2 tk mustár
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csőben sült brokkoli

Vannak ételek, amik egyszerűségükben nagyszerűek. A csőben sült frázis hallatán mindig a menza jut eszünkbe, pedig egy csodás, gazdag ízű alapmártással sült zöldségnél egyszerűen nincs jobb vacsora.
Kipróbáltam, jóóó lett!
29
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej brokkoli
cukor
200 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
200 g reszelt sajt
1 db tojás
szerecsendió
2 tk mustár
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós-cukros, forrásban lévő vízben blansírozzuk (forrásban lévő vízben rövid ideig hőkezeljük, majd jeges vízbe tesszük), hogy szép zöld és ropogós maradjon.

A vajat egy lábasban felhevítjük, rászórjuk a lisztet, majd habzásig kevergetve pirítjuk. Ezután ráöntjük a tejet, és kb. 5 perc alatt kevergetve készre főzzük a besamel alapot.

A sajt felét belereszeljük, hozzákeverjük a tojássárgáját, és szerecsendióval, mustárral és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

A brokkolikat leszárítjuk, sütőedénybe tesszük, és rákanalazzuk a mártást.

A tetejére reszeljük a maradék sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük, ami kb. fél órát vesz igénybe.

Csőben sült brokkoli tálalása

Ha tetszett a csőben sült brokkoli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások