Gluténmentes
Hozzávalók
- 30 g szárított vargánya
- 300 ml zöldségalaplé (300 ml vízhez egy leveskocka)
- 2 szál póréhagyma (nagy)
- 30 g vaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 tk római kömény
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g bébispenót
- 6 db tojás
- 90 g juhtúró
- ½ ek oregánó
Hozzávalók
- 30 g szárított vargánya
- 300 ml zöldségalaplé (300 ml vízhez egy leveskocka)
- 2 szál póréhagyma (nagy)
- 30 g vaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 tk római kömény
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g bébispenót
- 6 db tojás
- 90 g juhtúró
- ½ ek oregánó
Felmelegítjük az alaplevet, hozzáadjuk a szárított vargányát, és félretesszük 10 percre.
A póréhagyma zöldes vége gyakran homokos marad (mivel ahogy növekszik, úgy kupacolják-töltik fel szárára a termőföldet), ezért miután a gyökér végét levágtuk, a szárát felkarikázzuk és egy szűrőben alaposan, többszöri öblítéssel átmossuk.
Egy nagy serpenyőben, aminek teteje is van, megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a pórét, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a gombás alaplével, megszórjuk a római köménnyel és a citromhéjjal, majd alacsony lángon 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a bébispenótot, és 1-2 perc alatt összefőzzük, amíg összeesik.
Egy kanállal 6 mélyedést formázunk a keverékben, és mindegyikbe beleütjük egyesével a tojásokat. Nagyobb darabokban belemorzsoljuk a juhtúrót, majd fedő alatt további 5 percig főzzük, amíg a tojások fehérjéje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. Az oregánóval megszórva azonnal tálaljuk.
Ha tetszett a póréhagymás párolt spenót vargányás tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!