Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál szárzeller
- 200 g quinoa
- 120 ml fehérbor
- 900 ml alaplé
- 400 g fagyasztott erdeigomba-mix
- 6 ág friss kakukkfű
- só, bors
- 80 g vaj
- 100 g parmezán
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
Quinoarizottó gombával
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál szárzeller
- 200 g quinoa
- 120 ml fehérbor
- 900 ml alaplé
- 400 g fagyasztott erdeigomba-mix
- 6 ág friss kakukkfű
- só, bors
- 80 g vaj
- 100 g parmezán
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
A quinoarizottó elkészítését hasonlóan kezdjük, mint egy hagyományos rizottóét. Egy lábasban, 2 evőkanál olajon alaposan lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát és a fél cm-es kockákra vágott szárzellert is. Lepirítjuk az egészet, majd mehet hozzá a quinoa és a fehérbor. A fehérbort közepes lángon elforraljuk belőle, majd hozzáadunk annyi alaplevet, hogy ellepje. Mikor a quinoa magába szívta az első adag alaplevet, merőkanalanként adagoljuk hozzá a többit, és közben sokszor megkeverjük.
A gombákat kiolvasztjuk, megmossuk és felaprítjuk, majd egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon kb. 2-3 perc alatt lepirítjuk.
Mikor a quinoa félig már megpuhult, mehet hozzá a lepirított gomba és a friss kakukkfűlevelek, valamint só és bors.
Mikor teljesen megfőtt a quinoa, félrehúzzuk és mehet hozzá a vaj, illetve a parmezán háromnegyede, és alaposan összekeverjük. Tányérokba szedjük, és a maradék parmezánnal megszórva, finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a quinoarizottó gombával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!