Vega
Hozzávalók
- 1 csomag zöld spárga (500g)
- 60 ml olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g bulgur
- 200 ml fehérbor
- 800 - 1000 ml zöldségalaplé
- 40 g vaj
- 40 g parmezán
- ½ db citrom leve
Sült spárgás bulgurrizottó
Hozzávalók
- 1 csomag zöld spárga (500g)
- 60 ml olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g bulgur
- 200 ml fehérbor
- 800 - 1000 ml zöldségalaplé
- 40 g vaj
- 40 g parmezán
- ½ db citrom leve
A spárgás bulgurrizottó elkészítését azzal kezdjük, hogy a spárga fás végeit letörjük, alaposan megmossuk, és kb. fél cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek olajon megpirítjuk magas hőmérsékleten, és ha egy kis színt kaptak a spárgák, félretesszük őket.
Egy kisebb lábasban, újabb 2 ek olajon megpirítjuk a megtisztított, kétféle, apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bulgurt, és felöntjük a borral. Ha elpárolgott az alkohol, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, mint a klasszik rizottónál. Félidőben a lepirított spárga is mehet bele, majd addig főzzük, amíg az összes alaplevet fel nem vette, és a bulgur meg nem puhult.
Hozzáadjuk a vajat, a parmezánt, a citromlevet, jól elkeverjük, majd levesszük a tűzről. A legjobb, ha áll néhány percet tálalás előtt, mert így lesz igazán krémes.
Ha tetszett a sült spárgás bulgurrizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!