A sütőtököt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd egy tepsire terítve 220 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A bulgurt sós vízben közepes lángon addig főzzük, amíg magába nem szívja a víz 90%-át, majd lefedjük, hogy magába szívja a maradék vizet is. A bulgurt összekeverjük a sütőtökkel, hozzáadjuk a narancs és a citrom levét és reszelt héját, a finomra vágott petrezselymet és lila hagymát.
A lencsét lecsepegtetjük és egy aprítógépbe tesszük, majd kissé lepépesítjük (ne legyen túl krémes, maradjanak benne akár egész lencseszemek is). Hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a lisztet és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, majd a diónál kicsit kisebb méretű golyókat formázunk a masszából. Forró olajban, oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
A joghurtot kikeverjük sóval és a zúzott fokhagymával. A tortillát egy forró serpenyőben átmelegítjük, majd beletöltjük a tabulét és a lencsegolyót. Megcsorgatjuk a joghurttal és megszórjuk a reszelt sajttal, majd az alját felhajtjuk és feltekerjük.

- Elkészítési idő: 25 perc
Még több tortillás kaját kerestek? Íme néhány szuper recept:
Rántott hússal, sajttal és zöldségekkel töltött tortilla-melegszendvics