Vega
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 350 g édesburgonya
- só, bors
- szerecsendió
- 2 ek olaj
- 250 g brokkoli
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 100 g tejföl
- 1 mk fokhagymapor
- 1 marék fagyasztott zöldborsó (kb. 80 g)
- 2 - 3 db tojás
- 1 csipet füstölt paprika
- 0.25 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 350 g édesburgonya
- só, bors
- szerecsendió
- 2 ek olaj
- 250 g brokkoli
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 100 g tejföl
- 1 mk fokhagymapor
- 1 marék fagyasztott zöldborsó (kb. 80 g)
- 2 - 3 db tojás
- 1 csipet füstölt paprika
- 0.25 csokor petrezselyem
Az egyszerűen elkészíthető recept első lépéseként a zöldséges-tojásos lepény töltelékét készítjük el. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy tepsire szórjuk. Az édesburgonyát kicsi, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, és mehet rá egy kevés szerecsendió is. Az egészet összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, majd hozzádobjuk a kicsi rózsáira szedett brokkolit is, és további 5-10 percig sütjük.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, és a széleit 1 cm-nyi részen feltekerjük. A tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral, és megtöltjük vele a mélyedést. Rádobjuk a zöldségeket, a zöldborsót, ráütünk 2-3 db tojást, majd betoljuk további kb. 15 percre a sütőbe. Mikor megsült a tojás és a tészta is, kivesszük a sütőből, és megszórjuk a pirospaprikával, valamint az apróra vágott petrezselyemmel.
- Előkészítés: 10 perc
- Sütés: 40 perc
- Összesen: 50 perc
Ha tetszett a zöldséges-tojásos lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!