Hozzávalók
A krumplis cucchoz
- 5 - 6 szelet bacon (kb. 100 g)
- 1 zacskó fagyasztott zöldségmix kiolvasztva (kb. 400 g)
- só, bors
- 400 g krumplipüré
- 1 db tojás
- 80 g trappista sajt
- 1 tk mustár
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
A sült tojáshoz
- 60 - 70 ml olaj
- 2 db tojás
Hozzávalók
A krumplis cucchoz
- 5 - 6 szelet bacon (kb. 100 g)
- 1 zacskó fagyasztott zöldségmix kiolvasztva (kb. 400 g)
- só, bors
- 400 g krumplipüré
- 1 db tojás
- 80 g trappista sajt
- 1 tk mustár
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
A sült tojáshoz
- 60 - 70 ml olaj
- 2 db tojás
A maradék krumplipüré új életre kel: mutatjuk, hogyan!
A baconszeleteket egy serpenyőben közepes lángon közepesen megsütjük – a lényeg, hogy ne pirítsuk szárazra –, majd félretesszük.
A visszamaradt zsírba dobjuk a kiolvadt zöldségmixet. Magas fokozatra kapcsolunk, és erősen megpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk.
Amíg a zöldség pirul, az előpirított bacont felcsíkozzuk, és a krumplipürébe keverjük. Beleütünk egy tojást, belekeverjük a kis centis kockákra vágott sajtot, majd belenyomjuk a mustárt is.
A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, majd mindkettőt a piruló zöldségekhez adjuk. Átpörgetjük, majd a serpenyőbe rakjuk a krumplis keveréket is,
Összeforgatjuk a maradék krumplipürés keveréket a zöldségekkel, és az egészet kilapogatjuk, hogy nagy felületen tudjon pirulni. Néhányszor átforgatjuk, hogy a pirult részekből belülre is kerüljön, majd újra lelapítjuk.
Amikor kellően átsült, óvatosan egy tányérra csúsztatjuk.
A sült tojáshoz az előbb használt serpenyőnkbe beleöntjük az olajat, felhevítjük, majd beleütjük a tojásokat. A bő zsiradék miatt ropogósra fog sülni az alja, de pont ettől ilyen brutál jó.
Ha tetszett a bubble and squeak receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!