Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A paprikakrémhez

500 g kápia paprika
100 g fokhagyma
1 tk fehérborecet
só, bors
150 g feta sajt
1 gerezd fokhagyma ízlés szerint

A citromos csirkéhez

1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 - 4 ek olívaolaj
300 - 400 g egész csirkemell
2 ek olaj a sütéshez

A tabuléhoz

50 g bulgur
2 óriás csokor friss petrezselyem
2 ág friss menta
½ db kígyóuborka (kb. 300 g/db)
1 db paradicsom (kb. 150 g/db)
½ fej lila hagyma (kb. 180 g/db)
bors
½ db citrom leve
3 - 4 ek extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Citromos csirke tabuléval

Ilyen egy tökéletes, könnyű nyári ebéd vagy vacsi. Olyan húst használtok hozzá, amilyet csak szeretnétek, a tabulét pedig csináljátok nagyobb adagban, mert dresszing nélkül sokáig eláll.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A paprikakrémhez

500 g kápia paprika
100 g fokhagyma
1 tk fehérborecet
só, bors
150 g feta sajt
1 gerezd fokhagyma ízlés szerint

A citromos csirkéhez

1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 - 4 ek olívaolaj
300 - 400 g egész csirkemell
2 ek olaj a sütéshez

A tabuléhoz

50 g bulgur
2 óriás csokor friss petrezselyem
2 ág friss menta
½ db kígyóuborka (kb. 300 g/db)
1 db paradicsom (kb. 150 g/db)
½ fej lila hagyma (kb. 180 g/db)
bors
½ db citrom leve
3 - 4 ek extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A citromos csirke eleve egy különleges étel, de a köretekkel lehet még fokozni! A fetás sültpaprika-krémhez a paprikákat és az elfelezett fokhagymát a vágott felével lefelé tepsire rakjuk, és 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a paprika héja. Kivesszük, a paprikákat egy tálba szedjük, és lefedve hagyjuk kihűlni. Majd leszedjük a héját, kiszedjük a magházát, és a kinyomkodott fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval együtt lezúzzuk.

A csirke pácolásához egy tálba tesszük a citrom lereszelt héját és levét, a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és mehet bele az olaj, majd jól elkeverjük. Az egész csirkemellet elfelezzük, és beleforgatjuk a pácba, majd állni hagyjuk legalább fél óráig. Egy serpenyőben az olajon, oldalanként 5-7 perc alatt megpirítjuk, majd pihentetjük.

A tabuléhoz a bulgurt bő, sós vízben főzzük kb. 15 percig, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk, és egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott kígyóuborkát és paradicsomot, valamint a finomra aprított lila hagymát is. Mehet hozzá a bulgur, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, és alaposan összekeverjük.

Tányérra tesszük a paprikakrémet, rárakjuk a felszeletelt csirkét, és a tabuléval tálaljuk.

Citromos csirke tabuléval
Citromos csirke tabuléval
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Összesen: 60 perc

Ha tetszett a citromos csirke tabuléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?