Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
4 csirkecomb
olaj
4 szívsaláta

A chimichurrihoz:

1 csokor friss petrezselyem
100 ml extraszűz olívaolaj
1 csokor friss koriander
2 gerezd fokhagyma
0,5 zöld chili
1 mk kömény

A fűszerkeverékhez:

1 tk koriandermag
1 tk reszelt narancshéj
1 tk reszelt citromhéj
egész bors
fokhagyma
Hirdetés

Fűszeres csirkecomb chimichurrival és grillezett szívsalátával

Közeledik a hétvége, szóval izzítsátok a fakanalakat, mert Szabi ismét hozott nektek egy őrülten finom grill kaját! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
4 csirkecomb
olaj
4 szívsaláta

A chimichurrihoz:

1 csokor friss petrezselyem
100 ml extraszűz olívaolaj
1 csokor friss koriander
2 gerezd fokhagyma
0,5 zöld chili
1 mk kömény

A fűszerkeverékhez:

1 tk koriandermag
1 tk reszelt narancshéj
1 tk reszelt citromhéj
egész bors
fokhagyma

A koriandermagot és a borsot addig hevítjük egy száraz serpenyőben amíg el nem kezdenek pattogni. A fokhagymát pépesítjük némi sóval egy mozsárban, hozzáadjuk a lepirított fűszereket és tovább zúzzuk az egészet addig, amíg homogén masszát nem kapunk. Bekenjük a fűszerkeverékkel a csirkét és némi olívaolajjal meglocsoljuk. Megsütjük vagy meggrillezzük a csirkecombokat amíg ropogósak nem lesznek. A csirke akkor kész amikor a maghőmérséklete eléri a 80-90 fokot. A chimichurri hozzávalóit lazán szétcsapatjuk egy aprítógépben. A szívsalátát némi olívaolajjal megöntözve meggrillezzük néhány perc alatt. A csirkéhez kínáljuk a chimichurrit és a grillezett salátaszívet.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások