Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- olaj
- 4 db szívsaláta
A chimichurrihoz:
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 ml extraszűz olívaolaj
- 1 csokor friss koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db zöld chili
- 1 mk kömény
- só
A fűszerkeverékhez:
- 1 tk koriandermag
- 1 tk reszelt narancshéj
- 1 tk reszelt citromhéj
- só
- egész bors
- fokhagyma
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- olaj
- 4 db szívsaláta
A chimichurrihoz:
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 ml extraszűz olívaolaj
- 1 csokor friss koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db zöld chili
- 1 mk kömény
- só
A fűszerkeverékhez:
- 1 tk koriandermag
- 1 tk reszelt narancshéj
- 1 tk reszelt citromhéj
- só
- egész bors
- fokhagyma
A koriandermagot és a borsot addig hevítjük egy száraz serpenyőben amíg el nem kezdenek pattogni. A fokhagymát pépesítjük némi sóval egy mozsárban, hozzáadjuk a lepirított fűszereket és tovább zúzzuk az egészet addig, amíg homogén masszát nem kapunk. Bekenjük a fűszerkeverékkel a csirkét és némi olívaolajjal meglocsoljuk. Megsütjük vagy meggrillezzük a csirkecombokat amíg ropogósak nem lesznek. A csirke akkor kész amikor a maghőmérséklete eléri a 80-90 fokot. A chimichurri hozzávalóit lazán szétcsapatjuk egy aprítógépben. A szívsalátát némi olívaolajjal megöntözve meggrillezzük néhány perc alatt. A csirkéhez kínáljuk a chimichurrit és a grillezett salátaszívet.