Hirdetés

Gambas al ajillo: Fokhagymás-chilis garnélarákok

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
500 g tigrisrák (garnéla)
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 chili
300 - 400 ml olívaolaj+ egy kevés a bagetthez
1 bagett
Hirdetés

Gambas al ajillo: Fokhagymás-chilis garnélarákok

Hoztunk egy igazi nyári grillezős, spanyol garnélás kaját, amit pár perc alatt össze tudtok dobni. Iszonyú ütős! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
500 g tigrisrák (garnéla)
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 chili
300 - 400 ml olívaolaj+ egy kevés a bagetthez
1 bagett

A bagetteket elnegyedeljük, meglocsoljuk olívaolajjal és a grillen megpirítjuk őket. Egy tepsibe öntjük az olívaolajat és felrakjuk melegedni a grillre. A fokhagymát egy fokhagymanyomóval pürésítjük, a chilit felszeleteljük és belerakjuk őket az olajba. Megrázzuk a tepsit és 1-2 percig pirítjuk. A garnélákat sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a fokhagymás chilis olajba. Pár percig pirítjuk benne, addig amíg rózsaszínné nem válnak. Kis tálkákba szedjük, megszórjuk friss aprított petrezselyemmel és a pirított bagettel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások