Hozzávalók
GÖRÖG ízek
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 50 ml olívaolaj
- 50 g kalamata olívabogyó
- 50 g feta sajt
- 1 db paradicsom (90 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk morzsolt kakukkfű
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 2 tk görögszéna
- 1 tk só
- 1 tk keményítő
- 1 tk sriracha szósz
- 6 db csirkefelsőcomb-filé
ÁZSIAI ízek
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 ek rizsecet
- 2 ek mirin
- 50 ml szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek méz
- 1 tk keményítő
- 1 tk só
- 2 ek sriracha szósz
- 6 db csirkefelsőcomb-filé
TEX-MEX ízek
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 50 ml kukoricaolaj
- 2 ek sült hagyma
- 1 tk durva bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk római kömény
- 1 tk keményítő
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ db avokádó
- ½ csokor koriander
- só
- 3 ek sriracha szósz
- 6 db csirkefelsőcomb-filé
A salátához
- 1 fej jégsaláta
- 4 db paradicsom (360 g)
- 2 db kígyóuborka
- 1 fej lila hagyma (100 g)
- 50 ml víz
- 30 ml mirin
- 1 tk só
- 1 db lime leve
- 1 tk durva bors
- 50 ml olívaolaj
Hozzávalók
GÖRÖG ízek
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 50 ml olívaolaj
- 50 g kalamata olívabogyó
- 50 g feta sajt
- 1 db paradicsom (90 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk morzsolt kakukkfű
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 2 tk görögszéna
- 1 tk só
- 1 tk keményítő
- 1 tk sriracha szósz
- 6 db csirkefelsőcomb-filé
ÁZSIAI ízek
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 ek rizsecet
- 2 ek mirin
- 50 ml szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek méz
- 1 tk keményítő
- 1 tk só
- 2 ek sriracha szósz
- 6 db csirkefelsőcomb-filé
TEX-MEX ízek
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 50 ml kukoricaolaj
- 2 ek sült hagyma
- 1 tk durva bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk római kömény
- 1 tk keményítő
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ db avokádó
- ½ csokor koriander
- só
- 3 ek sriracha szósz
- 6 db csirkefelsőcomb-filé
A salátához
- 1 fej jégsaláta
- 4 db paradicsom (360 g)
- 2 db kígyóuborka
- 1 fej lila hagyma (100 g)
- 50 ml víz
- 30 ml mirin
- 1 tk só
- 1 db lime leve
- 1 tk durva bors
- 50 ml olívaolaj
A grill csirkecomb pácához a paprikát kicsumázzuk, és a csirkecomb kivételével az összes többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban lezúzzuk. Ezután ezt a pépet a csirkecombokra öntjük, és jól belemasszírozzuk, majd ha tehetjük, 24 órára hűtőbe rakjuk pácolódni, de ha nincs ennyi időnk, akkor is minimum 2 óra pácolás szükséges. A többi pácnál is hasonlóan járunk el, és mindegyik adag bepácolt húst hűtőben pihentetjük a grillezésig.
Eközben elkészítjük a salátánkat, amihez a jégsalátát nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot felcikkezzük, az uborkát felcsíkozzuk és a lila hagymát vékonyan felszeleteljük. Az öntethez egy zárható üvegben összekeverjük a vizet a mirinnel, a sóval, a lime kifacsart levével, a borssal, illetve az olívaolajjal. Alaposan összerázzuk, és egy nagy tálban ráöntjük a feldarabolt zöldségekre.
A bepácolt csirkecombokat közepesen forró grillben megsütjük oldalanként 5-6 perc alatt a bőrös oldalán kezdve, majd a salátával tálaljuk.
Ha tetszett a 3-féle pácolt csípős csirkecomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fantasztikus grillkaja:
Grillezett tortilla babpürével és fűszeres marhahúsgolyókkal
Filézett csirkecomb grillen salsa verdével