Hozzávalók
A sziruphoz
- 450 ml víz
- 320 g cukor
- 100 g méz
- 3 rúd fahéj
- 1 db citrom kifacsart leve
A rétegezéshez
- 16 - 18 db réteslap
- 420 g olvasztott vaj
A szóráshoz
- 200 g dió
- 150 g mandula
- 100 g pisztácia
- 150 g cukor
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 tk őrölt fahéj
Hozzávalók
A sziruphoz
- 450 ml víz
- 320 g cukor
- 100 g méz
- 3 rúd fahéj
- 1 db citrom kifacsart leve
A rétegezéshez
- 16 - 18 db réteslap
- 420 g olvasztott vaj
A szóráshoz
- 200 g dió
- 150 g mandula
- 100 g pisztácia
- 150 g cukor
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 tk őrölt fahéj
A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba rakjuk, és kb. 10 percig forraljuk, majd félrerakjuk hűlni. A szóráshoz a magvakat apróra vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A réteslapokat kicsomagoljuk, és nedves konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. A tepsi alját kivajazzuk, majd rétegezünk méretre hajtva 3 réteg réteslapot úgy, hogy mindegyik réteget megkenjük az olvasztott vajjal. A 3. lapra is kenünk vajat, szórunk rá egy réteget a magos keverékből, majd újra mehet rá 3 réteg vajas réteslap, a cukros magvak, újabb 3 réteg vajas réteslap és cukros-magos szórás. Az utolsó 3 réteslappal zárjuk a sort.
A tepsiben egy éles késsel négyzetekre vágjuk a baklavát, majd átlósan is átvágjuk őket, hogy derékszögű háromszögeket kapjunk. A grillsütőbe rakunk egy vaslapot, erre kerül a rács. 180 fokon tartott grillsütőben kb. 30 percig sütjük, majd mikor kivettük, leöntjük a cukorsziruppal.
Ha tetszett a grillezett baklava receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!