Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

1 db padlizsán (kb. 250 g/db)
1 db cukkini (kb. 200 g/db)
só, bors
3 ek olívaolaj
1 marék pisztácia (kb. 20 g/marék)
1 marék kalamata olívabogyó (kb. 40 g/marék)

A dresszinghez

1 tk dijoni mustár
2 tk méz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
3 - 4 ek olívaolaj

A paradicsomos raguhoz

4 gerezd fokhagyma
1 marék koktélparadicsom
1 csokor friss petrezselyem
2 - 3 ek olívaolaj
só, bors
100 ml fehérbor
20 g vaj

A lazachoz

2 szelet lazac (kb. 150 g/szelet)
só, bors

A tálaláshoz

feta sajt ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Grillezett lazac paradicsomos raguval

Nagyon gyors és egyszerű, könnyű nyári kaja, amit nem csak grillen ér elkészíteni, de nagyon jól áll neki az enyhén füstös íz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

1 db padlizsán (kb. 250 g/db)
1 db cukkini (kb. 200 g/db)
só, bors
3 ek olívaolaj
1 marék pisztácia (kb. 20 g/marék)
1 marék kalamata olívabogyó (kb. 40 g/marék)

A dresszinghez

1 tk dijoni mustár
2 tk méz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
3 - 4 ek olívaolaj

A paradicsomos raguhoz

4 gerezd fokhagyma
1 marék koktélparadicsom
1 csokor friss petrezselyem
2 - 3 ek olívaolaj
só, bors
100 ml fehérbor
20 g vaj

A lazachoz

2 szelet lazac (kb. 150 g/szelet)
só, bors

A tálaláshoz

feta sajt ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Először a grillezett lazac köretével foglalkozunk. A padlizsánt 4 cikkbe vágjuk (ha vastagabb fajta), majd 5 mm-es szeletekre, a cukkinit ugyanilyen vastagságban felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és a grillen magas hőmérsékleten, oldalanként 2 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.

A dresszinghez egy nagy keverőtálban összekeverjük a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a lereszelt fokhagyma, a durvára tépkedett bazsalikom és az olívaolaj. Beleforgatjuk a grillezett zöldségeket, és belerakjuk a durvára vágott pisztáciát és az olívabogyót.

A paradicsomos raguhoz apróra vágjuk a fokhagymát, a paradicsomokat elfelezzük, a petrezselymet (a szárral együtt) felaprítjuk. Egy gyorsforralóban az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen, majd felöntjük a borral, és beforraljuk. Belerakjuk a vajat, megszórjuk a petrezselyemmel, összeforraljuk, és elzárjuk.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, sütőpapírral bélelt alutálcára rakjuk bőrrel lefelé, és 200 fokos grillen, félidőben egyszer megforgatva, 15-20 perc alatt megsütjük. A paradicsomos ragut a lazacra tesszük, és a salátával tálaljuk, amit megszórhatunk egy kevés fetával is.

Grillezett lazac paradicsomos raguval
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 35 perc

Ha tetszett a grillezett lazac paradicsomos raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?