Hozzávalók
A salátához
- 1 db padlizsán (kb. 250 g/db)
- 1 db cukkini (kb. 200 g/db)
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 marék pisztácia (kb. 20 g/marék)
- 1 marék kalamata olívabogyó (kb. 40 g/marék)
A dresszinghez
- 1 tk dijoni mustár
- 2 tk méz
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 - 4 ek olívaolaj
A paradicsomos raguhoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 - 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 ml fehérbor
- 20 g vaj
A lazachoz
- 2 szelet lazac (kb. 150 g/szelet)
- só, bors
A tálaláshoz
- feta sajt ízlés szerint
Hozzávalók
A salátához
- 1 db padlizsán (kb. 250 g/db)
- 1 db cukkini (kb. 200 g/db)
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 marék pisztácia (kb. 20 g/marék)
- 1 marék kalamata olívabogyó (kb. 40 g/marék)
A dresszinghez
- 1 tk dijoni mustár
- 2 tk méz
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 - 4 ek olívaolaj
A paradicsomos raguhoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 - 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 ml fehérbor
- 20 g vaj
A lazachoz
- 2 szelet lazac (kb. 150 g/szelet)
- só, bors
A tálaláshoz
- feta sajt ízlés szerint
Először a grillezett lazac köretével foglalkozunk. A padlizsánt 4 cikkbe vágjuk (ha vastagabb fajta), majd 5 mm-es szeletekre, a cukkinit ugyanilyen vastagságban felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és a grillen magas hőmérsékleten, oldalanként 2 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.
A dresszinghez egy nagy keverőtálban összekeverjük a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a lereszelt fokhagyma, a durvára tépkedett bazsalikom és az olívaolaj. Beleforgatjuk a grillezett zöldségeket, és belerakjuk a durvára vágott pisztáciát és az olívabogyót.
A paradicsomos raguhoz apróra vágjuk a fokhagymát, a paradicsomokat elfelezzük, a petrezselymet (a szárral együtt) felaprítjuk. Egy gyorsforralóban az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen, majd felöntjük a borral, és beforraljuk. Belerakjuk a vajat, megszórjuk a petrezselyemmel, összeforraljuk, és elzárjuk.
A lazacot sózzuk, borsozzuk, sütőpapírral bélelt alutálcára rakjuk bőrrel lefelé, és 200 fokos grillen, félidőben egyszer megforgatva, 15-20 perc alatt megsütjük. A paradicsomos ragut a lazacra tesszük, és a salátával tálaljuk, amit megszórhatunk egy kevés fetával is.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Összesen: 35 perc
Ha tetszett a grillezett lazac paradicsomos raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!