Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

1 db padlizsán (kb. 250 g/db)
1 db cukkini (kb. 200 g/db)
só, bors
3 ek olívaolaj
1 marék pisztácia (kb. 20 g/marék)
1 marék kalamata olívabogyó (kb. 40 g/marék)

A dresszinghez

1 tk dijoni mustár
2 tk méz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
3 - 4 ek olívaolaj

A paradicsomos raguhoz

4 gerezd fokhagyma
1 marék koktélparadicsom
1 csokor friss petrezselyem
2 - 3 ek olívaolaj
só, bors
100 ml fehérbor
20 g vaj

A lazachoz

2 szelet lazac (kb. 150 g/szelet)
só, bors

A tálaláshoz

feta sajt ízlés szerint
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grillezett lazac paradicsomos raguval

Nagyon gyors és egyszerű, könnyű nyári kaja, amit nem csak grillen ér elkészíteni, de nagyon jól áll neki az enyhén füstös íz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

1 db padlizsán (kb. 250 g/db)
1 db cukkini (kb. 200 g/db)
só, bors
3 ek olívaolaj
1 marék pisztácia (kb. 20 g/marék)
1 marék kalamata olívabogyó (kb. 40 g/marék)

A dresszinghez

1 tk dijoni mustár
2 tk méz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
3 - 4 ek olívaolaj

A paradicsomos raguhoz

4 gerezd fokhagyma
1 marék koktélparadicsom
1 csokor friss petrezselyem
2 - 3 ek olívaolaj
só, bors
100 ml fehérbor
20 g vaj

A lazachoz

2 szelet lazac (kb. 150 g/szelet)
só, bors

A tálaláshoz

feta sajt ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Először a grillezett lazac köretével foglalkozunk. A padlizsánt 4 cikkbe vágjuk (ha vastagabb fajta), majd 5 mm-es szeletekre, a cukkinit ugyanilyen vastagságban felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és a grillen magas hőmérsékleten, oldalanként 2 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.

A dresszinghez egy nagy keverőtálban összekeverjük a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a lereszelt fokhagyma, a durvára tépkedett bazsalikom és az olívaolaj. Beleforgatjuk a grillezett zöldségeket, és belerakjuk a durvára vágott pisztáciát és az olívabogyót.

A paradicsomos raguhoz apróra vágjuk a fokhagymát, a paradicsomokat elfelezzük, a petrezselymet (a szárral együtt) felaprítjuk. Egy gyorsforralóban az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen, majd felöntjük a borral, és beforraljuk. Belerakjuk a vajat, megszórjuk a petrezselyemmel, összeforraljuk, és elzárjuk.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, sütőpapírral bélelt alutálcára rakjuk bőrrel lefelé, és 200 fokos grillen, félidőben egyszer megforgatva, 15-20 perc alatt megsütjük. A paradicsomos ragut a lazacra tesszük, és a salátával tálaljuk, amit megszórhatunk egy kevés fetával is.

Grillezett lazac paradicsomos raguval
Grillezett lazac paradicsomos raguval
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 35 perc

Ha tetszett a grillezett lazac paradicsomos raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?