Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
600 g darált marhahús (bárányhússal keverve isteni lesz!)

A fűszerkeverékhez:

1 fej hagyma
2 zöld chili
1 csokor friss koriander levelek
4 gerezd fokhagyma
pár karika friss gyömbér
2 tk barna cukor
3 tk só
2 tk pirospaprika
2 tk egész fekete bors
2 tk őrölt koriander
2 babérlevél mozsárban porrá zúzva
1 tk őrölt kömény
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk cayenne bors
1 tk amchur por (mangó por)

Mézes répa:

3 sárgarépa
15 g vaj
1 ek méz
2 ek sör

SALSA:

4 paradicsom
2 fej hagyma
1-2 zöld chili
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 tk szárított oregánó
1 csokor friss koriander
0,5 lime kifacsart leve
chilipehely (ízlés szerint)

A naan kenyérhez:

1 csomag szárított élesztő (7 g)
150 ml natúr joghurt
300 g liszt (fokozatosan adagolva, amennyit felvesznek a nedves anyagok)
25 g vaj
1 tk sütőpor
2 tk porcukor
1 tk só
Hirdetés

Így készíts tökéletes kebabot!

Ha cirkuszban kellene felkonferálnom így kezdeném: A brutálisan fűszeres, a mindent vivő, a torok grillezett kéményseprője! És természetesen nem önmagában áll a manézsra hanem harcedzett barátaival: a krémesen édes Répával, a lakossági használatra kifejlesztett tömegpusztító fegyverrel a mindenki Salsájával és az egész bandát felkészítette a műsorra a roppanósan lágy Naan kenyér! Csak tessék! Csak tessék! Vigyétek, egyétek!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
600 g darált marhahús (bárányhússal keverve isteni lesz!)

A fűszerkeverékhez:

1 fej hagyma
2 zöld chili
1 csokor friss koriander levelek
4 gerezd fokhagyma
pár karika friss gyömbér
2 tk barna cukor
3 tk só
2 tk pirospaprika
2 tk egész fekete bors
2 tk őrölt koriander
2 babérlevél mozsárban porrá zúzva
1 tk őrölt kömény
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk cayenne bors
1 tk amchur por (mangó por)

Mézes répa:

3 sárgarépa
15 g vaj
1 ek méz
2 ek sör

SALSA:

4 paradicsom
2 fej hagyma
1-2 zöld chili
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 tk szárított oregánó
1 csokor friss koriander
0,5 lime kifacsart leve
chilipehely (ízlés szerint)

A naan kenyérhez:

1 csomag szárított élesztő (7 g)
150 ml natúr joghurt
300 g liszt (fokozatosan adagolva, amennyit felvesznek a nedves anyagok)
25 g vaj
1 tk sütőpor
2 tk porcukor
1 tk só

A fűszerkeverék összes hozzávalóját egy aprítógépbe dobjuk és homogén masszává pépesítjük. Ha túl nedves lenne, kipréseljük belőle egy textilpelenka vagy konyhai kendő segítségével a felesleges nedvességet. A fennmaradó fűszerkeveréknek elég száraznak kell lennie. Összekeverjük a darált húst a fűszeres pasztával  és addig gyúrjuk, amíg egészen homogén és enyhén ragadós nem lesz, ez kb. 5 perc múlva következik be. Hűtőbe tesszük és ott hagyjuk néhány órára vagy max. 1 napig.
A húskeveréket 8 részre osztjuk és fa vagy fém nyársak köré dolgozzuk. Ha a faszén egyenletesen ég és szürke hamu borítja, akkor elrendezzük a faszenet a rács egyik oldalán azaz kétzónás grillezésre állítjuk be a grillünket. (Gázgrill használata esetén csak az egyik oldalon gyújtjuk be a gázrózsákat.) A grillrácsot a helyére tesszük, fedél mehet a grillre, és hagyjuk előmelegedni kb. 5 percig. Alternatív megoldásként, gázgrill esetén beállítjuk az égők felét a legmagasabb hőmérsékletre, fedél mehet rá és előmelegítjük 10 percig. Tiszta legyen a grillrács, finoman átkenjük olajjal. Szükség esetén kis adagokban dolgozunk, a nyársakat a grill indirekt oldalára helyezzük, lefedjük és 5 percig sütjük. Majd kinyitjuk a grillt, áttesszük a kebabokat a forró oldalra. Néhány perc alatt kész is!

A mézes répához:
Vajat olvasztunk egy serpenyőben, majd rádobjuk a 3 mm vastag csíkokra ferdén felszeletelt répát, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Sózzuk, közben egy kis sört is öntünk alá.. Végül megforgatjuk mézben is.

A salsához:

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Egy nagy sütőlapra rátesszük a paradicsomot a hagymát és a zöld chiliket.  Megspricceljük olajjal is őket, majd sütjük kb. 20-25 percig. Ugyanezt közvetlenól a grillen is elvégezhetjük. Ha kész eltávolítjuk a szárakat (és akár a magokat is) a chilikről. A fokhagymát, az oregánót, a koriandert, a lime levét, az olívaolajat, a sót és a chilipelyhet egy aprítógépben összezúzzuk a sült paradicsommal, hagymával és a chilivel kb. 30-60 másodperc alatt, majd lehűtjük.

A naan kenyérhez:

Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk és ruganyos tésztává gyúrjuk. Az összeállított tészta tetejét liszttel meghintve és letakarva félretesszük pihenni kb. 45 percre. Amint a tészta megkelt, a fenti mennyiséget 4 egyenlő részre osztva kinyújtjuk és kialakítjuk a naan kenyerünk formáját. A grillre dobjuk és mindkét oldalukon addig sütjük amíg fel nem hólyagzik. Azonnal esszük! A lepénykenyerek mellé teszünk egy kis serpenyőben egy darabka vajat és egy összeroppantott fokhagymagerezdet. A megsült naan kenyereket a fokhagymás olvasztott vajjal megkenjük és tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások