Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 g tisztított garnéla
- 1 fej vöröshagyma
- 300 g rizottó rizs
- 80 ml fehérbor
- 1 l alaplé (vagy víz)
- só, bors
- ½ db citrom facsart leve
- 60 g reszelt parmezán
- 80 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 g tisztított garnéla
- 1 fej vöröshagyma
- 300 g rizottó rizs
- 80 ml fehérbor
- 1 l alaplé (vagy víz)
- só, bors
- ½ db citrom facsart leve
- 60 g reszelt parmezán
- 80 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
2 kanál olajon megpirítunk 2 gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a garnélákat és 5 percig pirítjuk, majd kiszedjük őket és félretesszük. A nagyon finomra vágott hagymát és a maradék fokhagymát is megpirítjuk a maradék olajon, majd hozzáadjuk a rizst, amit fehéredésig pirítunk, majd felöntjük a fehérborral, amit elpárolunk, ezután apránként adagolva, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az alaplevet is a rizshez. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, amikor az előzőt, már magába szívta, közben sózzuk, borsozzuk.
Ha már az utolsó adag alaplevünk fő, hozzáadjuk a citrom levét, majd a vajat, a parmezánt, és az előre megsütött garnélákat, elzárjuk a lángot, majd pár percig állni hagyjuk. Az apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Ha tetszett a Fokhagymás-garnélás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!