Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A remulád mártáshoz

Hozzávaló kipipálva
100 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma reszelve
Hozzávaló kipipálva
1 tk kapribogyó aprítva
Hozzávaló kipipálva
1 tk magos mustár
Hozzávaló kipipálva
1 tk ecetes torma
Hozzávaló kipipálva
½ csokor újhagyma zöld része aprítva
Hozzávaló kipipálva
1 mk chiliszósz
Hozzávaló kipipálva
1 tk ketchup
Hozzávaló kipipálva
1 tk friss citromlé
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor petrezselyem aprítva

A halhoz

Hozzávaló kipipálva
1 doboz fagyasztott gluténmentes halrudacska (360 g-os kiszerelés)

A fűszeres tört borsóhoz

Hozzávaló kipipálva
200 g fagyasztott zöldborsó
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
60 g vaj
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
8 - 10 db bazsalikomlevél (mentával kiegészíthető)
Hozzávaló kipipálva
1 tk friss citromlé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gluténmentes halrudak fűszeres tört zöldborsóval és remulád mártással

Ha egy gyors, de egészséges vacsiötletet keresel, megsúgjuk, hogy megtaláltad, felesleges továbbmenned. Gyomorkímélő, könnyed kaja, ami pikk-pakk összedobható.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A remulád mártáshoz

Hozzávaló kipipálva
100 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma reszelve
Hozzávaló kipipálva
1 tk kapribogyó aprítva
Hozzávaló kipipálva
1 tk magos mustár
Hozzávaló kipipálva
1 tk ecetes torma
Hozzávaló kipipálva
½ csokor újhagyma zöld része aprítva
Hozzávaló kipipálva
1 mk chiliszósz
Hozzávaló kipipálva
1 tk ketchup
Hozzávaló kipipálva
1 tk friss citromlé
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor petrezselyem aprítva

A halhoz

Hozzávaló kipipálva
1 doboz fagyasztott gluténmentes halrudacska (360 g-os kiszerelés)

A fűszeres tört borsóhoz

Hozzávaló kipipálva
200 g fagyasztott zöldborsó
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
60 g vaj
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
8 - 10 db bazsalikomlevél (mentával kiegészíthető)
Hozzávaló kipipálva
1 tk friss citromlé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A remulád mártáshoz a majonézt egy kisebb tálba nyomjuk, majd jól összekeverjük a többi összetevővel. Érdemes ezzel kezdeni, mert ízesebb, ha van egy órája a hűtőben pihenni.

A halrudak sütéséhez a sütőlemezt a középső szintre tesszük, és előmelegítjük a sütőt 220°C-ra. Sütőpapírra helyezzük a halrudakat, majd mehetnek be a sütőbe kb. 15 percre, közben félidőben megfordítjuk őket.

iglo-halrudak

Amíg sülnek a halak, a borsót sós, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, utána kivesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Egy késes aprítóban kicsit összetörjük, de darabosra hagyjuk. A vajat egy kis lábasban, közepes lángon felmelegítjük, majd megfuttatjuk rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot és mentát.

Tálalás előtt a borsóhoz keverjük a citromlevet, majd tányérra szedjük, rápakoljuk a halrudakat és egy kis remuládot, végül megszórjuk egy kevés újhagyma aprított zöldjével.

Elkészítési idő: kb. 30 perc (plusz remulád pihentetése)

gluténmentes halrudak
Gluténmentes halrudak fűszeres tört zöldborsóval és remulád mártással

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több halrudacskás kaja:

Halrudacskás szenyó

Halrudacskás szendvics sült krumplival

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?