A gluténmentes receptek támogatója a
Hozzávalók
A remulád mártáshoz
- 100 g majonéz
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tk kapribogyó aprítva
- 1 tk magos mustár
- 1 tk ecetes torma
- ½ csokor újhagyma zöld része aprítva
- 1 mk chiliszósz
- 1 tk ketchup
- 1 tk friss citromlé
- 0.25 csokor petrezselyem aprítva
A halhoz
- 1 doboz fagyasztott gluténmentes halrudacska (360 g-os kiszerelés)
A fűszeres tört borsóhoz
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- só
- 60 g vaj
- őrölt bors
- 8 - 10 db bazsalikomlevél (mentával kiegészíthető)
- 1 tk friss citromlé
Gluténmentes halrudak fűszeres tört zöldborsóval és remulád mártással
A gluténmentes receptek támogatója a
A gluténmentes receptek támogatója a
Hozzávalók
A remulád mártáshoz
- 100 g majonéz
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tk kapribogyó aprítva
- 1 tk magos mustár
- 1 tk ecetes torma
- ½ csokor újhagyma zöld része aprítva
- 1 mk chiliszósz
- 1 tk ketchup
- 1 tk friss citromlé
- 0.25 csokor petrezselyem aprítva
A halhoz
- 1 doboz fagyasztott gluténmentes halrudacska (360 g-os kiszerelés)
A fűszeres tört borsóhoz
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- só
- 60 g vaj
- őrölt bors
- 8 - 10 db bazsalikomlevél (mentával kiegészíthető)
- 1 tk friss citromlé
A remulád mártáshoz a majonézt egy kisebb tálba nyomjuk, majd jól összekeverjük a többi összetevővel. Érdemes ezzel kezdeni, mert ízesebb, ha van egy órája a hűtőben pihenni.
A halrudak sütéséhez a sütőlemezt a középső szintre tesszük, és előmelegítjük a sütőt 220°C-ra. Sütőpapírra helyezzük a halrudakat, majd mehetnek be a sütőbe kb. 15 percre, közben félidőben megfordítjuk őket.
Amíg sülnek a halak, a borsót sós, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, utána kivesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Egy késes aprítóban kicsit összetörjük, de darabosra hagyjuk. A vajat egy kis lábasban, közepes lángon felmelegítjük, majd megfuttatjuk rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot és mentát.
Tálalás előtt a borsóhoz keverjük a citromlevet, majd tányérra szedjük, rápakoljuk a halrudakat és egy kis remuládot, végül megszórjuk egy kevés újhagyma aprított zöldjével.
Elkészítési idő: kb. 30 perc (plusz remulád pihentetése)
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!