Hirdetés

Paradicsomos garnéla

Hozzávalók

2
főre
+
500 g friss vagy fagyasztott garnéla
7 gerezd fokhagyma
500 ml passata
5 ek olívaolaj
2 tk paradicsompüré
1 tk balzsamecet
1 csokor friss bazsalikom
100 ml víz
sült paradicsom

A sült paradicsomhoz

250 g koktélparadicsom
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só, bors

A tálaláshoz

pirított bagett
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paradicsomos garnéla

Brutál egyszerű kaja, de nem is gondolnátok, mennyi íz van ebben a garnélás raguban.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g friss vagy fagyasztott garnéla
7 gerezd fokhagyma
500 ml passata
5 ek olívaolaj
2 tk paradicsompüré
1 tk balzsamecet
1 csokor friss bazsalikom
100 ml víz
sült paradicsom

A sült paradicsomhoz

250 g koktélparadicsom
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só, bors

A tálaláshoz

pirított bagett
Bevásárlólistához adom

A sült paradicsomhoz az elfelezett koktélparit egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Paradicsomos garnéla

A garnélát, ha fagyasztott, akkor felengedjük. Az olívaolajon picit megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rárakjuk a paradicsompürét, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a passatával, a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a balzsamecetet és a bazsalikom apróra vágott szárát. Felforraljuk, majd 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a garnélát és a sült paradicsomot. Kb. 7-8 percig főzzük még. A legvégén belerakjuk a bazsalikom apróra vágott leveleit is, és pirított bagett szeletekkel tálaljuk.

Ha tetszett a Paradicsomos garnéla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások