Hirdetés

Paradicsomos garnéla

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
500 g friss vagy fagyasztott garnéla
Hozzávaló kipipálva
7 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
500 ml passata
Hozzávaló kipipálva
5 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
2 tk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 tk balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
sült paradicsom

A sült paradicsomhoz

Hozzávaló kipipálva
250 g koktélparadicsom
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 ek balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
pirított bagett
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Paradicsomos garnéla

Brutál egyszerű kaja, de nem is gondolnátok, mennyi íz van ebben a garnélás raguban.
Kipróbáltam, jóóó lett!
37
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
500 g friss vagy fagyasztott garnéla
Hozzávaló kipipálva
7 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
500 ml passata
Hozzávaló kipipálva
5 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
2 tk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 tk balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
sült paradicsom

A sült paradicsomhoz

Hozzávaló kipipálva
250 g koktélparadicsom
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 ek balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
pirított bagett
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sült paradicsomhoz az elfelezett koktélparit egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Paradicsomos garnéla

A garnélát, ha fagyasztott, akkor felengedjük. Az olívaolajon picit megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rárakjuk a paradicsompürét, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a passatával, a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a balzsamecetet és a bazsalikom apróra vágott szárát. Felforraljuk, majd 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a garnélát és a sült paradicsomot. Kb. 7-8 percig főzzük még. A legvégén belerakjuk a bazsalikom apróra vágott leveleit is, és pirított bagett szeletekkel tálaljuk.

Ha tetszett a paradicsomos garnéla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?