Hirdetés

Rácponty

Hozzávalók

6
főre
+

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
800 g bőrös pontyfilé
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
cukor
Hozzávaló kipipálva
800 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
1 ek étkezési keményítő
Hozzávaló kipipálva
2 tk füstölt paprika
Hozzávaló kipipálva
200 ml tejföl

A lecsóhoz

Hozzávaló kipipálva
60 g kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
3 db paprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
3 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
2 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db hegyes erős paprika
Hozzávaló kipipálva
tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Rácponty

Ha a pontyról neked is a szálkáktól való fuldoklás jut az eszedbe, a rácpontyról meg valami csúnya, elázott dolog, akkor próbáld ki ezt a receptet, és nem fogod érteni, eddig miért nem szeretted a halakat…
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
800 g bőrös pontyfilé
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
cukor
Hozzávaló kipipálva
800 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
1 ek étkezési keményítő
Hozzávaló kipipálva
2 tk füstölt paprika
Hozzávaló kipipálva
200 ml tejföl

A lecsóhoz

Hozzávaló kipipálva
60 g kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
3 db paprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
3 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
2 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db hegyes erős paprika
Hozzávaló kipipálva
tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Ha kell, megtisztítjuk a pontyot a rácponty elkészítéséhez: a zsíros részeket levágjuk, majd kevés sóval és cukorral bedörzsöljük mindkét oldalát, hogy a felülete kissé kiszáradjon, és a sokak szerinti „pocsolyaízt” ezzel elvegyük. Kis idő után szélesebb szeletekre vágjuk.

A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, majd meghámozzuk és centi vastagon felszeleteljük. 

A felkockázott kenyérszalonnát kipirítjuk egy serpenyőben, majd a zsírján elkészítjük a lecsót. Ehhez a hagymát és a paprikát felcsíkozzuk, és megpirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, és belekeverjük a cikkekre vágott paradicsomot. Felforraljuk, majd beleszórjuk a pirospaprikát, belenyomjuk a fokhagymát és még pár percig rotyogtatjuk. 

A krumplit és a lecsót összekeverjük, egy sütőtálban szétterítjük, a tetejére kanalazzuk a keményítővel és füstölt pirospaprikával elkevert tejfölt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elősütjük.

A halszeleteket lemossuk, papírtörlőn leitatjuk róluk a nedvességet, és a húsos felét kb. 2 mm-enként beirdaljuk, hogy a szálkák észrevétlenné váljanak, ne legyenek veszélyesek. Egy serpenyőben kissé előpirítjuk a halak mindkét oldalát, majd a lecsós krumpli tetejére tesszük, és a felkarikázott újhagymával, hegyes erős paprikával együtt kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tejfölt kínálunk mellé.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

rácponty
Rácponty

Ha tetszett a rácponty receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több halas kaja:

Lajos-féle harcsapaprikás

Ponty Orly módra

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?