Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

Az alapléhez

Hozzávaló kipipálva
500 g harcsacsont
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 130 g / fej)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
0.25 db paprika
Hozzávaló kipipálva
0.25 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
½ csokor kapor

A paprikáshoz

Hozzávaló kipipálva
200 g füstölt szalonna
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g / fej)
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
0.75 db paradicsom (kb. 160 g)
Hozzávaló kipipálva
0.75 db paprika (kb. 90 g)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
szárított csípős paprika ízlés szerint (mi 3 db pici chilit használtunk)
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
800 g szürkeharcsa-filé
Hozzávaló kipipálva
2 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
kb. 100 g fagyasztott zöldborsó
Hozzávaló kipipálva
½ csokor kapor
Hozzávaló kipipálva
100 ml tejszín

A túrós csuszához

Hozzávaló kipipálva
400 g csuszatészta
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
a félretett szalonnazsír és pörc
Hozzávaló kipipálva
450 g rögös túró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lajos-féle harcsapaprikás

A harcsapaprikás az egyik legjobb halétel, és természetesen túrós csuszával az igazi. Lajos egy kis kaporral és zöldborsóval megbolondítva készíti el, amit nektek is érdemes kipróbálni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

Az alapléhez

Hozzávaló kipipálva
500 g harcsacsont
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 130 g / fej)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
0.25 db paprika
Hozzávaló kipipálva
0.25 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
½ csokor kapor

A paprikáshoz

Hozzávaló kipipálva
200 g füstölt szalonna
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g / fej)
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
0.75 db paradicsom (kb. 160 g)
Hozzávaló kipipálva
0.75 db paprika (kb. 90 g)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
szárított csípős paprika ízlés szerint (mi 3 db pici chilit használtunk)
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
800 g szürkeharcsa-filé
Hozzávaló kipipálva
2 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
kb. 100 g fagyasztott zöldborsó
Hozzávaló kipipálva
½ csokor kapor
Hozzávaló kipipálva
100 ml tejszín

A túrós csuszához

Hozzávaló kipipálva
400 g csuszatészta
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
a félretett szalonnazsír és pörc
Hozzávaló kipipálva
450 g rögös túró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A harcsapaprikás elkészítéséhez először egy korrekt halalaplevet főzünk. Ehhez a halcsontot kisebb, 4-5 cm-es csíkokra vágjuk, és egy lábasba tesszük. A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a paprikát és a paradicsomot pedig a kapor társaságában csak a halra dobjuk a hagymákkal együtt. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, felforraljuk, majd alacsony lángon főzzük, amíg elkészítjük a paprikást.

A szalonnát kicsi, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és a bőrével együtt egy nagyobb lábasban kisütjük a zsírját. Közben felaprítjuk a hagymát és a kés lapjával összeroppantott fokhagymát. 

A tepertősre sült szalonnát egy szűrőkanállal kivesszük, és leöntjük a szalonnazsír felét.

A visszamaradt zsiradékra tesszük a félbevágott paradicsomot és paprikát. Addig pirítjuk, amíg a paradicsom szét nem esik, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, és ezzel is lepirítjuk. Ehhez a mozzanathoz egy kis sót is használunk, mert elősegíti a hagyma gyorsabb karamellizálódását. Aki szereti a csípőset, most rakja hozzá az erős paprikát is.

Miután minden szépen lepirult, felöntjük kb. 50 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával. Hagyjuk, hogy feloldódjon a zsiradékban, majd felöntjük újabb 50 ml vízzel, beleszórjuk a borsot, és visszapároljuk zsírjára. Ezután kivesszük a paprika és paradicsom héját (bizony, ezért került bele ilyen nagy darabban!), és felöntjük a halalaplével, majd egy botmixerrel homogénre zúzzuk, és erős lángon újra felforraljuk.

A harcsafilét 5-6 cm-es darabokra vágjuk, a paprikásba keverjük a tejfölt, és behabarjuk a kb. 40 ml vízzel elkevert liszttel. A krémes mártásba szórjuk a zöldborsót és az aprított kaprot, kiforraljuk, majd beledobjuk a halat, és 6-8 perc alatt készre főzzük. A végén egy kis tejszínnel még krémesebbre keverjük, és utoljára felforraljuk.

A harcsapaprikás tálalása

A túrós csuszához a tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a félretett szalonnazsírral és pörccel, valamint a túróval, majd a paprikással tálaljuk.

harcsapaprikas
Lajos-féle harcsapaprikás

Elkészítési idő: kb. 70 perc

Ha tetszett a harcsapaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?