Hirdetés

Aszalt barackos pulykamell - perfekt karácsonyi kaja

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A húshoz

400 g pulykamellfilé
80 g aszalt sárgabarack
30 g vaj
só, bors

A mártáshoz

50 g bacon apróra kockázva
2 gerezd fokhagyma
200 ml habtejszín
só, bors
½ db szerecsendió
1 ek olaj
1 mk keményítő
1 kis csokor snidling
Hirdetés

Aszalt barackos pulykamell - perfekt karácsonyi kaja

Az aszalt gyümölcsök mindig jól bevált részesei a töltött húsoknak, ezért úgy gondoltuk, hogy mi is hozunk egy ilyen receptet: aszalt sárgabarackkal töltöttük meg a pulykamellet, és tejszínes mártást dobtunk össze hozzá. Isteni lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A húshoz

400 g pulykamellfilé
80 g aszalt sárgabarack
30 g vaj
só, bors

A mártáshoz

50 g bacon apróra kockázva
2 gerezd fokhagyma
200 ml habtejszín
só, bors
½ db szerecsendió
1 ek olaj
1 mk keményítő
1 kis csokor snidling

A pulykamellet hosszában megvágjuk, (de nem vágjuk teljesen ketté) szétterítjük, és fóliával letakarva, valamilyen nehezebb edénnyel egyenletesen kilapítjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd a hús közepére tesszük szépen sorban az aszalt barackokat. Hengerré göngyöljük, és összetűzzük fogvájóval, majd vékonyan megkenjük vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

A mártáshoz az olajon megpirítjuk a bacont és a fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót is. A keményítőt egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a mártást. 2 percig forraljuk, majd megszórjuk a felaprított snidlinggel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások