Hirdetés

Aszalt szilvás rántott csirke, pirított hagymás sült zellerrel

Hozzávalók

2
4 szelet csirkemellfilé (kb. 500 g)
10 - 12 szem aszalt szilva
só, bors

A pirított zellerhez

1 nagy/ 2 kicsi zellergumó
2 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
só, bors
pár csepp citromlé
1 kis csokor petrezselyem

A sütéshez

liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj
12 db fogpiszkáló
Hirdetés

Aszalt szilvás rántott csirke, pirított hagymás sült zellerrel

Én imádom az édes-sós kombót, nagyon fel tudja dobni a sós ételeket egy kis gyümölcs, jelen esetben az aszalt szilva :D És hát a rántott csirkét szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné, úgyhogy ez egy tökéletes recept! :D
Hirdetés

Hozzávalók

2
4 szelet csirkemellfilé (kb. 500 g)
10 - 12 szem aszalt szilva
só, bors

A pirított zellerhez

1 nagy/ 2 kicsi zellergumó
2 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
só, bors
pár csepp citromlé
1 kis csokor petrezselyem

A sütéshez

liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj
12 db fogpiszkáló

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, minden szeletre 2-3 darab aszalt szilvát pakolunk, és egyszerűen csak feltekerjük. A két végén és a közepén átszúrjuk fogpiszkálóval, majd lefektetjük, hogy a fogpiszkálók oldalirányúak legyenek, így be tudjuk panírozni: hagyományos módon: liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben, majd bő olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Kivesszük, és a fogpiszkálókat kiszedjük.

A körethez a zellert megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk a hagymával együtt. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani. 3-4 perc után rádobjuk a felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg jól le nem pirul a zeller és karamellizálódik a hagyma. Felöntjük tejszínnel, picit összerottyantjuk, belefacsarunk egy kis citromlevet és elzárjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, és ezzel tálaljuk a csirkét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások